İKMİB'ten inovatif projelere ödül

- 6. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde 14 projeye toplam 135 bin TL ödül verildi

Google Haberlere Abone ol
İKMİB'ten inovatif projelere ödül

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ortaklığıyla düzenlenen "6. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı" gerçekleştirildi.

İKMİB’den yapılan açıklamaya göre, kimya sektörünün ihracatını katma değeri yüksek ürünlerle artırmak amacıyla düzenlenen "Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı" bu yıl altıncı kez gerçekleştirildi.

Etkinlikte kıkırdak basabilen biyo-yazıcı, yeşil bitkilerden yapay insan kanı üretimi, zeytin çekirdeği atığından antimikrobiyal bioplastik üretimi, UV kaynaklı saç dökülmelerinde etkili güneş kremi ve manyetik cilt bakım maskeleri gibi 40 inovatif proje yarıştı. Alanında uzman isimlerin yer aldığı jüri tarafından seçilen 14 projeye toplam 135 bin TL ödül verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kimya sektörünün hammadde ve ara mal ithalatının azaltılmasında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının öneminin yadsınamaz olduğunu belirterek, “Plastik, kozmetik, boya, ilaç ve eczacılık ürünleri, medikal gibi katma değeri yüksek ürün gruplarıyla ekonominin lokomotifi konumundaki sektörümüz, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarıyla ihracatını artırmayı hedefliyor. Sektördeki yeni fikirleri ve projeleri destekleyen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı, hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir role sahip.” ifadelerini kullandı.

Etkinliklere bugüne kadar 800'ün üzerinde başvuru olduğunu bildiren Akyüz, şunları kaydetti:

"Dereceye giren projeleri toplamda 551 bin TL ödül ile destekledik. Ancak asıl önemlisi dereceye giren projelerin sadece proje olarak kalmaması, üretilebilir olması ve sanayiye kazandırılması. Fikirler ne kadar üretilebilir olursa hem sektörümüze hem de ülke ekonomisine katkısı o derece fazla olacaktır. Bu doğrultuda dereceye giren projelere desteğimizi sonrasında da devam ettiriyoruz. İlgili projeleri yıl boyunca sektörel fuarlarda sergileyerek sanayicilerle buluşmalarını sağlıyoruz"

Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu da bu yıl da etkileyici projelerle karşılaştıklarını bildirerek, “Bir kez daha Ar-Ge ve inovasyonun önemi ortaya çıktı. Zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından 40 proje finale kalmayı başardı. Bu projeler arasından ödül alacakları seçmek bir hayli zordu. Hepsi birbirinden değerli projelerin sanayicilerimiz tarafından üretime dönüştürülmesi bizim için en değerli kazanım olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar