İhracatçının gözü Kuveyt pazarında

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte İş Forumu’na katılmak üzere Kuveyt’e giden yaş meyve sebze ihracatçıları, gördükleri potansiyel üzerine bu ülkeyi hedef pazarlar arasına aldı.

Google Haberlere Abone ol
İhracatçının gözü Kuveyt pazarında

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte İş Forumu’na katılmak üzere Kuveyt’e giden yaş meyve sebze ihracatçıları, gördükleri potansiyel üzerine bu ülkeyi hedef pazarlar arasına aldı.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin organizasyonunda oluşturulan heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Abdul Gül’ün Kuveyt gezisine katılan yaş meyve sebze ihracatçıları, bu ülkeyi gözüne kestirdi. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı, Kuveyt pazarı ile ilgili önemli bilgilere ulaştıklarını belirterek “Bu pazardaki payımız yok denecek kadar az. Pazar payımızı artırmak için özel bir çalışma yapacağız.” dedi.

    Türkiye-Kuveyt İş Forumu kapsamında yapılan ziyarette konuyla ilgili görüşmelerde bulanan UYMSİB Başkanı Çalı, şu bilgileri verdi: “Kuveyt bizim için önemli bir pazar. Bu nedenle Kuveyt yaş meyve sebze sektörünü yakından incelemek istedik. Kuveyt’te yaptığımız üst düzey görüşmeler sonucunda pazarla ilgili elimize önemli bilgiler geçti. Türk meyve ve sebzesi Kuveyt’te yok denecek kadar az. Kuveyt, genellikle meyve sebzesini Hindistan, Pakistan, Ürdün, Lübnan, ABD, Fransa ve İtalya’dan temin ediyor.”

    Dünya ile rekabet edebilmenin en önemli yolunun kalite olduğunun altını çizen Çalı, şunları dile getirdi: “Kalitede dünya ile yarışır hale gelmeliyiz. Kuveyt’i yoğun olarak ihracat yaptığımız ülkeler arasına getirmeye kesinlikle kararlıyız. Bunun için oraya gideceğiz, ithalatçılar ile birebir görüşmeler yapacağız. Onlarla iletişim kurarak, tanıtım eksikliğimizi telafi edeceğiz.”

    Kuveyt içinde sektörde olmazsa olmazın kalite ve fiyat uygunluğu olduğuna işaret eden Çalı, “Kuveyt’te mevsim dışı meyveler mevcut. Güney Yarım Küre’den de ürün ithal eden ülkede bu mevsimde 5-6 liraya erik tüketiliyor. Biz de Kuveyt pazarına tropik meyveler dışında özellikle mevsimlerine göre narenciye, sera ve diğer meyve sebzeleri ihraç edebiliriz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar