İhracatçılardan yurt dışındaki alıcılara mektup

-TİM Başkanı Büyükekşi: - "Dün ihracatçı birliklerimiz aracılığıyla 65 bin ihracatçımıza örnek bir mektup gönderilmiştir. İhracatçılarımız bu mektupları yurt dışındaki alıcılarına iletmeye başlamıştır. Bu mektupta, Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla her zamanki gibi hatta daha etkili şekilde çalışmaya devam ettiği, ekonomimizde hiçbir şeyin 14 Temmuz'dan farklı olmadığı vurgulanmıştır" - "Bu terörist darbe girişimi aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış ihanettir. Üzerindeki üniformanın arkasına gizlenen hainlerle, şerefli Türk askeri birbirine karıştırılmamalı" - "İhracatçılarımız yurt dışındaki alıcılarına siparişlerini hiçbir şey olmamış gibi zamanında teslim edecektir"

Google Haberlere Abone ol
İhracatçılardan yurt dışındaki alıcılara mektup

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 65 bin ihracatçıya örnek bir mektup gönderdiklerini belirterek, "İhracatçılarımız bu mektupları yurt dışındaki alıcılarına iletmeye başlamıştır. Bu mektupta, Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla her zamanki gibi hatta daha etkili bir şekilde çalışmaya devam ettiği, ekonomimizde hiçbir şeyin 14 Temmuz'dan farklı olmadığı vurgulanmıştır." dedi.

TİM ve 65 bin ihracatçının bağlı olduğu 60 ihracatçı birlik başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki vermek için ortak basın toplantısı düzenledi.

Büyükekşi, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Cuma gecesi terörist bir girişimin ülkenin birliği ve beraberliğine, insanların canına kastettiğini söyledi.

Bu girişimin darbe adı altında onursuz, haysiyetsiz, milliyetsiz ve insanlık değerlerinden yoksun bir terör eylemi olduğunu aktaran Büyükekşi, "Bu girişim Cumhuriyet tarihimizin en büyük toplu ihanetidir. Bizler o uğursuz gecede, o ihanete ve en acı tablolarına milletçe şahit olduk. Fakat onlar da şahit oldular ki: Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez'. Sindiremedi de." şeklinde konuştu.

Büyükekşi, vatan söz konusu olunca, milletin derhal tek yürek olabildiğine işaret ederek, "Bütün dünya, bir kez daha gördü ki; bu millet, işgaller karşısında bağrının her kalesine 'geçilmez' yazdıran bir millet." ifadelerini kullandı.

65 bin ihracatçının temsilcisi olan ihracatçı birlikleri ve TİM olarak milletin iradesinden başka bir irade tanımadıklarının altını çizen Büyükekşi, anti demokratik her türlü girişimin karşısında dimdik durmaya devam edeceklerini, cunta heveslilerini lanetlediklerini dile getirdi.

Büyükekşi, 65 bin ihracatçı olarak demokrasinin bekçileri olan milletle gurur duyduklarını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimiz ilk defa demokrasi için bu kadar büyük bir bedel ödedi. Bu vatan uğruna, hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Halkımızı demokrasiye sahip çıkmaya davet ettikleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza; milletimizin iradesini, onurunu, namusunu simgeleyen Gazi Meclisimizde nöbet tutan bütün milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti, CHP, MHP ve HDP gibi tüm siyasi partilerimize demokrasiyi sahiplenmiş olmalarından ve ortaya koydukları ortak tutumdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Bu terörist darbe girişimi aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yapılmış bir ihanettir. Üzerindeki üniformanın arkasına gizlenen hainlerle, şerefli Türk askeri birbirine karıştırılmamalıdır. TSK'nın onurlu mensuplarına ve kahraman polislerimize büyük minnet duyuyoruz. Bu girişime karşı tüm halkımızı bilgilendirerek onurlu duruşunu koruyan medyamıza da teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın sesini yüce milletimize duyurarak bu hain girişime karşı çok önemli bir misyon üstlendiler. Bu girişime karşı anında tepki veren, tek bir ağızdan demokrasi diye bizle birlikte haykıran bütün STK'lara da ayrıca teşekkür ediyoruz."


- "Yeni günler, artık daha sıhhatli ve sağlamlık içinde gelecek"


TİM Başkanı Büyükekşi, öldürücü mikroplardan temizlenen bir devlet vücudu için artık şifa vakti olduğunu belirterek, "Yeni günler, artık daha sıhhatli ve sağlamlık içinde gelecektir." dedi.

Tehlikeli bir işgal ve imhayı püskürtmenin ardından artık daha kuvvetli bir demokrasi yürüyüşünün her alanda kendini göstereceğini aktaran Büyükekşi, bu canlılığın ekonomide de kendini daha güçlü hissettireceğini kaydetti.

Büyükekşi, 65 bin ihracatçı olarak her şeye 14 Temmuz'da kaldıkları yerden daha fazla gayretle devam ettiklerini dile getirdi.

Hükümet, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve ilgili kuruluşlar tarafından finansal istikrarı sağlamaya yönelik bütün tedbirlerin alındığını vurgulayan Büyükekşi, "Milletimizin sağladığı birlik ve beraberlik kendisini ekonomide de, ihracatta da gösterecektir. İş dünyası ileriye bakarak yoluna sağlam adımlarla devam edecektir. İhracatçılarımız yurt dışındaki alıcılarına siparişlerini hiçbir şey olmamış gibi zamanında teslim edecektir. Geçen haftaya göre ihracatımız ilk 3 günde yüzde 33 artış göstermiştir." şeklinde konuştu.

Büyükekşi, TİM ve ihracatçı birlikleri olarak 7 maddelik bir yol haritası belirledikleri bilgisini vererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Temmuz'da Panama ve Guatemala'ya ticaret heyetimizi gönderilmiştir. Yakın zamanda açmayı planladığımız Türk Ticaret Merkezleri ile ilgili çalışmalara ara vermeden devam edilecektir. Dün ihracatçı birliklerimiz aracılığıyla 65 bin ihracatçımıza örnek bir mektup gönderilmiştir. İhracatçılarımız bu mektupları yurt dışındaki alıcılarına iletmeye başlamıştır. Bu mektupta, Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla her zamanki gibi hatta daha etkili bir şekilde çalışmaya devam ettiği, ekonomimizde hiçbir şeyin 14 Temmuz'dan farklı olmadığı vurgulanmıştır. Türkiye'deki tüm yabancı misyon şeflerine de durumu anlatan bir mektup hazırlanmıştır.

Ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu mektuplar, bu hafta içinde herkese ulaştırılacaktır. Duruşumuzu dünyadaki iş çevrelerine duyurabilmek için yurt dışındaki muhatap STK'lara da aynı şekilde bir mektup hazırlanmıştır. Tüm dünyaya ulaşan yabancı yazılı ve görsel medya kuruluşlarına da yine bu hafta içerisinde birer mektup bugün gönderilmiştir. TİM'in yabancı yayını olarak 6 yıldır her ay yayınlanarak yüz binlerce kişiye ulaşan Turkish Perspective dergisi, özel bir sayı yayınlayarak sesimizi tüm dünyaya duyuracaktır. Yakın zamanda ülkemizdeki bütün büyükelçileri davet edeceğimiz bir organizasyonun hazırlıklarına da başlanmıştır. Zaman, bizler için daha fazla çalışma, daha fazla üretme ve daha fazla ihracat zamanıdır."


- "İhracatçılara Eximbank ile ilgili önemli haberlerimiz olacak"


Büyükekşi, dün akşam Standard and Poors tarafından yapılan not indiriminin zamanlamasını doğru bulmadıklarını belirterek, "Hükümetimiz tarafından ekonomik anlamda atılacak adımların beklenmesi gerekirdi." dedi.

OHAL'in istikrarın ve güvenliğin hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesi adına alındığını aktaran Büyükekşi, benzer bir kararın 8 aydır Fransa'da uygulandığını ve 6 ay da uzatıldığını kaydetti.

İthalat ve ihracatla ilgili herhangi bir olumsuz gidişat olmadığını vurgulayan Büyükekşi, sadece bazı alıcılardan "Üretimi zamanında yükleyebilecek misiniz? Bu konuda herhangi bir sıkıntı var mı?" şeklinde sorular geldiğini dile getirdi.

Büyükekşi, ihracatçıların bu konuda herhangi bir sorunlarının olmadığını, üretimlerinin devam ettiğini ve yüklemelerin zamanında yapıldığını ifade etti.

Büyükelçiler ile yapacakları toplantının bir kaç hafta içerisinde olacağını düşündüklerinin altını çizen Büyükekşi, ihracatçılara Eximbank ile ilgili önemli haberlerinin olacağını, bunları daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizdi.

Büyükekşi, OHAL'in ekonomiye herhangi bir zarar vermeyeceği konusunda görüşleri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yurt dışındaki imajının ve algısının son derece önemli olduğunu belirten Büyükekşi, gereken görüşmeleri yaptıklarını belirterek, "Bunun özellikle büyük bütçelerle yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle yatırım ortamını iyileştirmek, turizmi konusunda hep birlikte bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Türkiye'de yatırımı olan yabancı şirketler de bu konuda güzel mesajlar verebilir. Onlarla da görüşüyoruz." dedi.

Konuşmasından sonra Büyükekşi'yi katılımcılar ayağa kalkarak uzun süre alkışladı. Ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yorumlar