İhracatçılar Japonya ve Çin seferine çıkıyor

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Kuru Meyve Tanıtım Grubu ve Deri Tanıtım Grubu, ihracatçıların Japonya ve Çin pazarına açılmaları amacıyla sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
İhracatçılar Japonya ve Çin seferine çıkıyor

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Kuru Meyve Tanıtım Grubu ve Deri Tanıtım Grubu, ihracatçıların Japonya ve Çin pazarına açılmaları amacıyla sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenliyor. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda deri, kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı tanıtım gruplarının işbirliğiyle hedef pazarlar arasındaki bu iki ülkeye yönelik organizasyon, 16-22 Şubat 2014 tarihleri arasında.

Japonya, yaklaşık 130 milyonluk nüfusu ve kişi başına 34 bin dolar milli geliriyle deri ürünleri, kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı için önemli bir pazar potansiyeli oluşturuyor. Dünyanın en kalabalık ve en büyük pazarı konumundaki Çin de benzer bir potansiyele sahip. Japonya'nın başşehri Tokyo ve Çin'in Şanghay şehrine yönelik sektörel ticaret heyeti organizasyonu kapsamında Türk, Çinli ve Japon işadamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılması ve söz konusu pazarların yakından incelenmesi hedefleniyor. CİHAN

Yorumlar