İhracat Zirvesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "2017 yılını önemli bir sıçrama dönemi olarak ilan edelim. 2017, bizim için çok önemli bir ivme yılı olsun." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İhracat Zirvesi
Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda TİM tarafından düzenlenen İhracat Zirvesi 2016'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi konusunda yaptıkları katkılarla ihracatçıların her türlü takdiri hak ettiğini söyledi.

Son dönemde hükümet tarafından ihracatı desteklemek için çok önemli işlerin altına imza atıldığını, bu desteklerin Türk ihracatçısına her daim güven ve motivasyon verdiğini ifade eden Büyükekşi, zirvenin öğleden sonraki bölümünde Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara ihracatçıların talep ve beklentilerini arz edeceklerini bildirdi.

Büyükekşi, "Demokraside, hak ve özgürlüklerde, ekonomide Cumhuriyet tarihimizin tamamında yapılanların katbekat üzerinde ilerleme sağlandı. 2017 yılını önemli bir sıçrama dönemi olarak ilan edelim. 2017, bizim için çok önemli bir ivme yılı olsun. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın destekleriyle, hükümetimizin attığı büyük adımlarla, fedakar ihracatçılarımızla bunu başarırız." şeklinde konuştu.

Üretimle birlikte tasarımı, özellikle de yüksek teknolojiyi, inovatif fikirleri ve yüksek katma değerli ülke markasını kimseye ihtiyaç duymadan hayata geçirebilecekleri bir yapıyı hep birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Büyükekşi, içinde bulundukları ve kaderleri olan bu coğrafyanın kendilerine sınırsız bir güç sunduğunu, bu gücü en iyi şekilde kullanmaları gerektiğini söyledi.
Büyükekşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ağaçlarla uğraşırken ormanı asla gözden kaçırmamalıyız. Gerek Avrupa'ya gerek Orta Doğu'ya gerekse Asya’ya, Afrika'ya ihracatımızı hızlı bir şekilde artırmalıyız. Artık daha büyük işler başarmak için yeniden harekete geçmemiz gerekiyor. Küresel ekonomik ve siyasi gelişmelerden ihracatın finansmanına, yeni pazarlardan Sanayi 4,0'a, e-ticaret ve dijital dönüşüme kadar ihracatımızı ilgilendiren her konuyu tek tek inceleyeceğiz."

İhracatın Gizli Şampiyonları Ödül Töreni

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı zirvenin açılış konuşmalarının ardından "İhracatın Gizli Şampiyonları" ödül töreni gerçekleştirildi. Törende 3'ü özel olmak üzere 13 kategoride ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllendirildi.

"Özgün Ürün" kategorisinde Tale Words, "Sınır Tanımayan Şampiyon" kategorisinde ABC Lisans Üretim, "e-ihracat" kategorisinde Kök-N Tasarım ödül alırken, "Turquality Şampiyonu" dalında Polin Su Parkları, "Hizmet İhracatı" dalında Desird Tasarım, "Üniversite-Sanayi İşbirliği" dalında Dakotek Teknik Tekstil ödüle layık görüldü.

"Ar-ge Merkezi İnovasyon" kategorisinde Teklas Kauçuk'un ödüllendirildiği törende, "Genç İhracatçı Ödülü"nü BB Mekatronik Sanayi, "Genç İhracatçı Jüri Özel Ödülü"nü Asya Trafik Sinyalizasyon, "En Çevreci Şampiyon" ödülünü İpeker Tekstil, "En Çevreci Şampiyon Jüri Özel Ödülü"nü Lila Kağıt, "Girişimcilik Şampiyonu" ödülünü ise Çalışkan Tarım aldı.

"Sürdürebilir İhracat Şampiyonu TİM Özel Ödülü" kategorisinde ise 2005-2015 döneminde ihracatını hiç düşürmeden sürdüren 19 firma arasından ASD Orman Ürünleri ödüle layık görüldü.

Ödüller, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki tarafından şirketlerin yöneticilerine verildi.

Yorumlar