İhracat ve ithalatın birim değeri azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Nisan ayı Dış Ticaret Endeksleri verilerine göre; ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, ‘gıda, içecek ve tütün’de...

Google Haberlere Abone ol
İhracat ve ithalatın birim değeri azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Nisan ayı Dış Ticaret Endeksleri verilerine göre; ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, ‘gıda, içecek ve tütün’de yüzde 1,1, ‘ham maddelerde (yakıt hariç)’ yüzde 1,7 ve ‘imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayi’nde yüzde 0,1 azalırken, ‘yakıtlar’da yüzde 3,5 arttı.

İthalat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, ‘gıda, içecek ve tütün’de yüzde 3,3, ‘ham maddelerde (yakıt hariç)’ yüzde 3,2 ve ‘yakıtlar’da yüzde 2,7 azalırken, ‘imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayi’nde yüzde 0,8 arttı.

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 8,2 ARTTI

İhracat miktar endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, ‘gıda, içecek ve tütün’de yüzde 11,3, ‘ham maddelerde (yakıt hariç)’ yüzde 10,2 ve ‘imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayi’nde yüzde 12,1 artarken, ‘yakıtlar’da yüzde 15,8 azaldı.

İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 8,2 AZALDI

İthalat miktar endeksi 2014 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, ‘gıda, içecek ve tütün’de yüzde 4,1, ‘ham maddelerde (yakıt hariç)’ yüzde 1,3, ‘yakıtlar’da ve ‘imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayi’nde yüzde 0,1 artarken, ‘SITC’de başka yerde sınıflandırılmayan mallar’da yüzde 81,2 azaldı.

CİHAN

Yorumlar