İGA, kargo acente ofisleri için ön talep topluyor

İSTANBUL (AA) - İGA Havalimanı İşletmesi, İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer alacak 300 kargo acente ofisi için ön talep toplamaya başladı. İGA Havalimanı...

Google Haberlere Abone ol
İGA, kargo acente ofisleri için ön talep topluyor

İSTANBUL (AA) - İGA Havalimanı İşletmesi, İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer alacak 300 kargo acente ofisi için ön talep toplamaya başladı.

İGA Havalimanı İşletmesi'nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile imzalanan uygulama sözleşmesi kapsamında, havalimanının operasyonel ve ticari faaliyetlerini destekleyecek doğrultuda bina ve tesisler inşa edip işletmesi için internet sitesi üzerinden ön talep alımına başlandı.

Kargo şehri, gümrük bölgesi ve kargo acenteleri binalarında yer alarak İstanbul Yeni Havalimanı'nda faaliyet göstermek isteyen şirketler, ön talep başvurularını İGA internet sitesi üzerinden yapabilecek.

Kargo şehrinin merkezinde yer alarak operasyonel açıdan üst düzeyde verimlilik sağlayacak ve 3 katlı ofis bloğunda 13 ile 19 metrekare arasında değişen 300 ofis için 3 farklı fiyat kategorisi bulunuyor. Firmalar, fazla kullanım alanına ihtiyaç duymaları halinde ofisleri birleştirerek kullanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, 25 yıllığına işletmesini yürütecekleri projede, ofis kiralama süreçlerine şimdiden başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalıştığımız süre içerisinde havalimanı içerisindeki alanlara olan yüksek talep, bugünden planlı ve entegre bir çalışma yapmamızı gerektiriyor. Bu kapsamda gelen yüksek talebi yönetmek amacıyla kargo acente, gümrük komisyoncuları ve forwarder ofisleri için ön talep toplamaya başladık. Topladığımız ön talepleri değerlendirdikten sonra hem kargo şirketlerimizin hem de havalimanımızın karşılıklı en yüksek faydayı sağlayacağı anlaşmalara imza atacağız."

Yorumlar