İflas eden fabrikadan alacaklarını isteyen işçiler, karayolunu trafiğe kapattı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde iflas eden HEMA Dişli Fabrikası'ndan alacaklarını isteyen işçiler Ankara-Eskişehir yolunu trafiğe bir süre kapattı. 2006 yılında iflas ilan eden fabrikadan; maaş, kıdem ve sosyal hak tazminatlarını alamayan...

Google Haberlere Abone ol
İflas eden fabrikadan alacaklarını isteyen işçiler, karayolunu trafiğe kapattı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde iflas eden HEMA Dişli Fabrikası'ndan alacaklarını isteyen işçiler Ankara-Eskişehir yolunu trafiğe bir süre kapattı. 2006 yılında iflas ilan eden fabrikadan; maaş, kıdem ve sosyal hak tazminatlarını alamayan işçiler, aileleri ile birlikte Poyraz Mahallesi'nden fabrikaya kadar yürüdü, ardından fabrika önüne çelenk ve tabut bıraktı. Fabrikanın sahibi Emin Hattat ile görüşmek isteyen işçilerin bu istekleri gerçekleşmedi. Daha sonra, fabrika yetkilileri Emin Hattat'ın oğlu Emir Hattat’ın üç işçi ile yarın görüşeceğini bildirdi. Fabrika önünde bir süre slogan atan işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekti. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri fabrika etrafında geniş güvenlik önemi aldı. Jandarma tarafından ikna edilen ve fabrika önünden uzaklaştırılan işçiler ve aileleri biranda E-90 karayolunu trafiğe kapattı. Karayolunda trafik bir süre durdu. Yol üzerinde bir süre oturan işçiler ve aileleri jandarma tarafından ikna edilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

İşçiler adına basın açıklamasa yapan Osman Kurt, 2004 yılından 5 maaş, 2006 yılından 6 maaş ve fabrikanın iflas etmesi ile birlikte maaş kıdem ihbar ve sosyal haklarını alamadıklarını söyledi. Kurt, kiralık kurulan şirket ile iflas eden HEMA Dişli Fabrikası'nın yöneticilerinin aynı olduğunu görev ve makamlarının değişmediğini öne sürdü. Kurt şöyle konuştu; “Yeni kurulan şirkete vaatler verilerek getirilen arkadaşlarımıza geçmişe dönük maaş kıdem ve tazminatları ödeniyor. Dönmeyip dava açanlar ve haklı davasını kazanan arkadaşlarımız bitmek tükenmek bilmeyen iflas, erteleme davaları ile oyalanan bizlere kesinlikle ödeme yapmayacağını vurgulayan işveren, ‘elinden geleni ardınıza koymayın’ gibi sözlerle ve kanunları hiçe sayan ve boşlukları iyi bilen Hattat ailesine karşı, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Adalet Bakanımız, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve milletvekillerimizinden yardım bekliyoruz. Haklı davamızda hakkımızı almak için kanunlar ve yasalar çerçevesinde eylemlerimizi sürdüreceğiz.”

CİHAN

Yorumlar