IFC, Rönesans Holdinge ortak oldu

İSTANBUL (AA) - Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), 215 milyon dolar yatırımla Rönesans Holdinge ortak oldu. Holding açıklamasına...

Google Haberlere Abone ol
IFC, Rönesans Holdinge ortak oldu

İSTANBUL (AA) - Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), 215 milyon dolar yatırımla Rönesans Holdinge ortak oldu.

Holding açıklamasına göre, IFC ve Rönesans Holding hissedarlık anlaşması imzaladı. IFC, ortaklık sözleşmesi kapsamında Rönesans Holdinge 215 milyon dolar tutarında yatırım yapacak. Ortaklığın, Rönesans Holdingin rekabet gücünü artırarak küresel bazda büyümesine ve ileride gerçekleşebilecek bir halka arz için hazırlık sürecine katkıda bulunması bekleniyor.

IFC'nin 5 stratejik hedefi arasında gelişen ülkeler arasındaki sınır ötesi yatırım hareketlerinin artırılması yer alıyor. Kurumun Rönesans Holding ile gerçekleştirdiği ortaklık sonrasında, Grup şirketlerinin Afrika, Orta Doğu ve Kafkas ülkelerinde yeni yatırımlar yapması ve sanayi altyapı projelerinde sektördeki rekabet gücünü artırması öngörülüyor.

IFC, daha önce Rönesans Holding iştiraklerinden Rönesans İnşaata, Türkiye çevresindeki bölgelerde büyümesi için ve Adana Sağlık Kamu-Özel Sektör Ortaklık Projesi için destek vermişti.


- "IFC kurumsallaşma anlamında bizi bir adım daha öteye götürecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, şunları kaydetti:

"Biz, işini severek titizlikle ve en iyisini hedefleyerek yapan ve bu sayede giderek dünya markası haline gelen bir Türk firmasıyız. Üç kıtada ve 21 ülkede pek çok projeye imza atarken bir yandan da hızla büyüyen bir aileyiz. Bu özellikler güvenilir yabancı yatırım kuruluşlarının da ilgisini çekiyor. Yaklaşık 2 yıl önce, Asya'nın en büyük yatırım kuruluşlarından Singapur devlet fonu GIC ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım şirketimizde bir ortaklığa imza atmıştık. Daha sonra global anlamda kamu altyapı projelerine odaklanan Fransız yatırım fonu Meridiam ortaklığında Rönesans Sağlık Yatırımları, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeye başladı.

Dünya Bankası Grubunun özel sektör ile çalışan kuruluşu IFC'yi Rönesans Holding seviyesinde ortak olarak almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece hem ülkemize yabancı yatırım girişine katkıda bulunmuş hem de Rönesans ailemize IFC'nin gücünü katmış olduk. Bu birliktelik bizi dünyanın farklı coğrafyalarında yaptığımız işlerde daha güçlü kılacak, kurumsallaşma anlamında bizi bir adım daha öteye götürecek."

IFC Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Direktörü Carsten Mueller de IFC'nin tüm dünyada en çok yatırım yaptığı ikinci ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz mali yılda toplam 1,8 milyar dolar finansman sağladık. Rönesans Holding ile süregelen iş birliğimizi bir adım daha ileri taşımaktan ve hem bölgesel hem de küresel olarak güçlü ve dinamik bir kuruma ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Hissedarı olarak Rönesans Holdingin yurt dışındaki operasyonlarının gelişmesine ve faaliyet gösterdiği yerlerde kalkınma ve istihdam sağlamasına destek vereceğiz. Ayrıca şirketin ileride gerçekleşebilecek halka arz hazırlık sürecine de katkıda bulunacağız."

Yorumlar