İDMİB: Deri ihracatında 2023 hedefimiz 5,2 milyar dolar

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, deri sektörünün ihracatını her sene artırdığına işaret ederken, “Bu alanda 2023 hedefimiz 5,2 milyar dolar. Bunu başaracağımıza eminim." dedi.Deri...

Google Haberlere Abone ol
İDMİB: Deri ihracatında 2023 hedefimiz 5,2 milyar dolar

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, deri sektörünün ihracatını her sene artırdığına işaret ederken, “Bu alanda 2023 hedefimiz 5,2 milyar dolar. Bunu başaracağımıza eminim." dedi.

Deri sektörü ihracatın yanında gençlere marka ve tasarım adına imkânlar sunuyor. İDMİB bünyesinde bulunan Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 'Çağların Vazgeçilmezi Deri' temalı bir defile tertip etti.

Defilede söz alan birlik başkanı Şenocak, deri sektörünün hedefleri ile ilgili şunları kaydetti:

" Deri sektörümüz bugün 2 milyar dolar ihracatıyla Türkiye'nin toplam ihracatına en fazla katkı yapan sektörlerden biri konumunda. Özel faturaları bu rakama dâhil ettiğimizde ihracatımızın şu an 4 milyar dolar seviyelerinde olduğunu söyleyebiliriz. Deri zahmetli ve aynı zamanda rahmetli bir iş. Sektörümüzün eğitimli gençlere ihtiyacı var. 2023 hedefi için özel faturalarla ve yolcu beraberindeki satışlarla 10 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bu hedefi yakalamak için özgün tasarım ve markalaşma kritik önem taşıyor. Eğitim ve eğitimli insan gücü deri sektörünü ileride çok daha iyi noktalara taşıyacak. Okulumuz bu kapsamda bizim için çok büyük önem taşıyor. İDMİB olarak bu liseye destek vermekten gurur duyuyoruz."

Bu arada 'Çağların Vazgeçilmezi Deri' temalı defile büyük beğeni topladı. 'Taş Devri' ve 'Hippi' temalı onlarca özgün tasarım sahnede izleyenlerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler, bitirme projeleri olan özgün tasarımlarının aylarca süren çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını belirtti. Bu defilenin kendileri için bir başlangıç olduğunu ifade eden öğrenciler ileride Türk deri sektörünün tasarım ve markalaşma konularında İtalya ve Fransa seviyelerine gelmesi için ter dökeceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar