İcralık uçak, internette satışa çıktı

Mali güçlük çeken bir havayolu şirketinin banka tarafından haczedilen uçağı, internet sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
İcralık uçak, internette satışa çıktı

Mali güçlük çeken bir havayolu şirketinin banka tarafından haczedilen uçağı, internet sitesi üzerinden satışa sunuldu. Uçağın normal fiyatının 10-12 milyon TL olduğunu, satışın ise 8 milyon TL’ye yapılacağını belirten site sahibi Caner Çakı, özellikle yatırımcıların satışa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Mali güçlük çeken bir havayolu şirketinin uçağı banka kredisini ödeyememesi üzerine satışa çıkarıldı. Airbus A310-304 model uçak icra şartnamesinin yayınlanmasının ardından bir internet sitesi üzerinden 8 milyon lira bedelle satışa sunuldu. Atatürk Havalimanı genel havacılık terminalinde bekleyen uçak 20 Şubat'ta satılacak.

Uçağın satışını yapan site sahibi Caner Çakı, uçağın bankaya borcu sebebiyle banka tarafından haczedildiğini aktardı. İcra müdürlüğü tarafından şartnamelerinin yayınlandığını kaydeden Çakı, “Bizde bunu sitemizde yayına aldık. Bu şekilde satışa çıkardık. Uçuş öncesi bir teknik bakım yapılması gerekiyor. Havayolu şirketinin mali güçlük çekmesinden kaynaklı ilerleyen süreçte ödemediği kredisinden dolayı banka tarafından haczedildi. Kredisinin tahsili için satışa sunuldu. Uçağa çok ciddi ilgi söz konusu. Özellikle yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bunun sebebi de normalde piyasa fiyatı 10-12 milyon eden bir uçağın 8 milyon TL gibi bir bedelle ihaleye sunulması ve bunun yarı fiyatına çıkıyor olması çok ilgi çekici oldu.” dedi.

Uçakla ilgili satış işlemi 20 Şubat’ta gerçekleşeceğini ifade eden Çakı, bununla alakalı da işlemlerin en az bir hafta öncesinden başlaması gerektiğini kaydetti. Daha önce uçak satışı gerçekleştirmediklerini dile getiren Çakı, ilginç bir ihale olacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar