İcat çıkarmayı öğrenen çocuklar, mezuniyetlerini kep atarak kutladı

Elvan Zeka Kulübü ile İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen yazlık çocuk üniversitesinde gün yüzü görmemiş icatlar gündeme geldi. Sıra dışı düşünme becerisi eğitimi alan 5-7 yaş grubundaki...

Google Haberlere Abone ol
İcat çıkarmayı öğrenen çocuklar, mezuniyetlerini kep atarak kutladı

Elvan Zeka Kulübü ile İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen yazlık çocuk üniversitesinde gün yüzü görmemiş icatlar gündeme geldi. Sıra dışı düşünme becerisi eğitimi alan 5-7 yaş grubundaki çocukların ilginç icat fikirleri dikkat çekti. 'Rüzgar olmadığında da uçabilen uçurtma', 'Yağmur yağmadığında ağaçları sulayacak makine', 'Kirlenen dünyayı yıkayacak makine' ve 'Evdeki sinekleri avlayacak-yakalayacak makine' bunlardan bir kaçı.

Yazlık çocuk üniversitesinde sıra dışı düşünme becerisi eğitimi alan 5-7 yaş grubundaki çocuklar, Aydın Üniversitesi Sefaköy Kampüsü’nde düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı. Velilerin de katıldığı programda çocuklar coşkuyla keplerini havaya fırlattı. Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, programda yaptığı konuşmada, Türkiye gıda sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran firma olarak zeka konusunu sosyal sorumluluk alanı olarak belirlediklerini söyledi. Bu amaca yönelik olarak Elvan Zeka Kulübü’nü kurduklarını aktaran Kadiroğlu, “İcat çıkarma şimdi diye bir deyim var maalesef… Elvan olarak biz bunun tam tersini istiyoruz ve ‘Lütfen icat çıkarın’ diyoruz.” dedi. Türkiye’nin 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefini çıkarılacak icatlarla gerçekleştirebileceğini vurgulayan Hidayet Kadiroğlu, “Başta kendi kulüp üyelerimiz olmak üzere tüm çocuklara sadece icat çıkarın demiyor, bunun da eğitimini veriyoruz, verdiriyoruz. Henüz okuması bile olmayan 5 yaşındaki çocukları icat çıkarma kervanına kattığımızı görmekten de çok mutluyuz.” diye konuştu.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı da eğitimle her sorunun üstesinden gelinebileceğini belirterek, sonuca gidebilmek için farklı bakabilme yetkinliğinin kazanılmış olması gerektiğine dikkat çekti. Sayı, “Günlük hayatımızdan tutun da özel hayatımız ve iş hayatımıza kadar her alanda birçok problemle yüz yüze geliriz. Bu problemleri çözmek için öncelikle, problemleri fark etmeli ve bu problemlere farklı açılardan bakmayı becerebilmeliyiz. Bu noktada devreye giren yaratıcı düşünme süreçleri çocukların özgün, mantıklı, esnek ve alışılmamış bir biçimde düşünmelerini desteklemektedir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar