IBM ve Yahoo'dan ikinci çeyrek verileri

NEW YORK (AA) - ABD'li teknoloji şirketlerinden IBM ve Yahoo, ikinci çeyrek net kar ve gelirini açıkladı. Teknoloji devi IBM'den yapılan açıklamada, yılın...

Google Haberlere Abone ol
IBM ve Yahoo'dan ikinci çeyrek verileri

NEW YORK (AA) - ABD'li teknoloji şirketlerinden IBM ve Yahoo, ikinci çeyrek net kar ve gelirini açıkladı.

Teknoloji devi IBM'den yapılan açıklamada, yılın ikinci çeyreğindeki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9'luk düşüşle 20,2 milyar dolar olduğu bildirildi.

Şirketin net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,6 azalarak 2,5 milyar dolara düştü. Kurumun hisse başına karı geçen yılın ikinci çeyreğinde 3,58 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 2,61 dolara indi.

Şirketin, net kar ve gelirinde düşüş açıklamasına rağmen, New York Borsası'nın kapanmasının ardından gerçekleşen sınırlı işlemlerde hisse başına değeri yüzde 3'ün üzerinde artış kaydetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ginni Rometty, "İkinci çeyrekte analitik, güvenlik, bulut video teknolojileri ve sağlık alanındaki hizmetlerimiz sayesinde gelir elde ettik. Kuantum bilgisayarı, internet ve bulut teknolojilerine büyümek için yatırım yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 20,8 milyar dolar gelir elde etmiş, aynı dönemdeki net karı da 3,5 milyar dolar olmuştu.

- Analistler, Yahoo'nun satılabilmesi olasılığına işaret ediyor

İnternet devi Yahoo'dan yapılan açıklamada da ikinci çeyrekteki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artış göstererek 1,31 milyar dolar olduğu bildirildi.

Şirketin, 2015'in ikinci çeyreğindeki zararı ise 22 milyon dolardan 2016'nın aynı döneminde 440 milyon dolara çıktı.

Açıklamada, ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre şirketin toplam reklam sayısının yüzde 9 arttığı belirtilerek, aynı dönemde reklam başına alınan ücretin ise yüzde 15 düştüğü kaydedildi.

Analistler, artan zararlar nedeniyle Yahoo'nun gelecek aylarda satılabilmesi olasılığına işaret ediyor.

Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 1,24 milyar dolar gelir elde etmişti.

Yorumlar