Hyundai i10, Hindistan'da da yılın otomobili ödülünü kazandı

Hyundai i10, Grand i10 modeliyle de Hindistan’da Yılın Otomobili (ICOTY) ödülünü kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Hyundai i10, Hindistan'da da yılın otomobili ödülünü kazandı

Hyundai i10, Grand i10 modeliyle de Hindistan’da Yılın Otomobili (ICOTY) ödülünü kazandı.

Artırılmış kalitesiyle Hyundai Grand i10, Avrupa’daki kardeşi i10'a göre biraz daha geniş ve yüksek. Bu haliyle Hintli müşterilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayan Grand i10, hızla büyüyen pazarda kendisine ayrıcalıklı bir yer edindi. Hindistan’da yayımlanan TopGear, Auto India, Motoring, Car India, Overdrive, Auto Bild, AutoX, Hindu Business Line ve EVO dergilerinin editörlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Indian COTY jüri üyelerinin oylarıyla birinci seçilen Grand i10, satışa sunulduğu Eylül 2013’den bu yana, yani sadece 90 günde 35 bin adet satılarak önemli bir başarı gösterdi.

Hyundai’nin Hindistan’daki fabrikasında üretilen Grand i10 için 160 milyon dolarlık yatırım yapılırken yıllık olarak da 600 bin adet üretim gerçekleştiriliyor. Bu önemli üretim adetleriyle Hindistan’da en çok satılan 5 modelden birisi haline gelen Grand i10, modern ve sportif tasarımı, pratik kullanım özellikleri ve ekonomik motorları sayesinde yoğun ilgi görüyor.

Hyundai Motor Hindistan Genel Müdür ve CEO’su B.S Seo, yaptığı açıklamalarda, "Yeni modelimiz Hyundai Grand i10’un en prestijli ödüllerden birisi olan ICOTY 2014’ü kazanması bizim için son derece önemli bir gurur kaynağı. Grand i10, Hindistan otomobil pazarında kısa sürede önemli satış adetlerine ulaşarak kalitesini, konforunu ve teknolojik özelliklerini kanıtlamış oldu. Hyundai Grand i10’u tercih eden jüri üyeleriyle birlikte müşterilerimize de teşekkürlerimizi borç biliyoruz." dedi.

Türkiye'de üretilen Hyundai i10 da kalite, donanım ve fiyat açısından İngiltere’den bir ödül daha alarak başarısını perçinlemiş oldu. İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın en saygın otomobil internet sitesi Car Buyer, Yeni i10’u Yılın En İyi Şehir Otomobili seçti. Santa Fe de aynı site tarafından 'Yılın En İyi Büyük SUV'u seçildi. CİHAN

Yorumlar