HÜRSİAD Başkanı Hasırcı: Türkiye'deki iş güvenliği gözden geçirilmeli

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, Soma Kömür İşletmeleri'nde meydana gelen kazaya ilişkin başsağlığı mesajı verdi. İş güvenliği konusuna dikkat çeken Hasırcı, "Bu elim kaza ve beraberinde getirdiği...

Google Haberlere Abone ol
HÜRSİAD Başkanı Hasırcı: Türkiye'deki iş güvenliği gözden geçirilmeli

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, Soma Kömür İşletmeleri'nde meydana gelen kazaya ilişkin başsağlığı mesajı verdi. İş güvenliği konusuna dikkat çeken Hasırcı, "Bu elim kaza ve beraberinde getirdiği acı, bizlere bir kere daha iş güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir." dedi.

Soma Kömür İşletmeleri'nde meydana gelen kazada can kayıpları ve göçük altında kalan çalışanlar olduğunu derin bir üzüntü ile takip ettiklerini belirten Hasırcı, "Kazanın bilançosu çok ağır, madencilik tarihimizin en acılı günlerinden birini yaşıyoruz. Kazada hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, ocakta mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz. Kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanması için dua ediyoruz." diye ifade etti.

Bu tarz hadiselerin yaşanmaması için gerekli en üst tedbirlerin alınması gerektiğine değinen Hasırcı, şunları kaydetti: "Ülke olarak iş dünyası olarak bu acıyı yaşarken, yaşanan bu elim kaza ve beraberinde getirdiği acı bizlere bir kere daha iş güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda her türlü tedbirlerin bir an önce, hiçbir sorumluluktan kaçınılmadan alınması gerektiğini bir kere daha hatırlatmış bulunmaktadır. Yaşanan acıların son bulması, bir daha yaşanmaması amacıyla gerekli çalışmaların biran önce hayata geçmesini temenni ediyoruz. İş güvenliğimiz gözden geçirilmelidir. Ayrıca, içeride kalan vatandaşlarımızın inşallah bir an önce sağ salim kurtarılarak sevenlerine kavuşturulmasını, kazada hayatlarını kaybederek ahirete göçen madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, başta madencilerimizin aileleri ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı ve milletimize sabırlar diliyorum."

CİHAN

Yorumlar