Hurmalı lokumlara büyük ilgi

Hurma suyundan ve ezmesinden üretilen lokumlar ilgi odağı. Ankara’da marketlerde satılan, şeker ve tatlandırıcı içermeyen ürün tadanlardan tam not alıyor.Lokumları müşterileri ile buluşturan Hurmatat Genel Müdürü Mustafa Öztürk, hurmadan...

Google Haberlere Abone ol
Hurmalı lokumlara büyük ilgi

Hurma suyundan ve ezmesinden üretilen lokumlar ilgi odağı. Ankara’da marketlerde satılan, şeker ve tatlandırıcı içermeyen ürün tadanlardan tam not alıyor.

Lokumları müşterileri ile buluşturan Hurmatat Genel Müdürü Mustafa Öztürk, hurmadan 30 civarında ürün ürettiklerini ifade ediyor. Hedeflerini ürün türünü 40’a çıkarmak olarak açıklıyor.

Öztürk, hurma suyunun çayda, kahvede, sütte, ve tatlılarda şeker yerine kullanıldığını; sakaroz (beyaz şeker) ihtiva etmediğini; vitamin ve mineraller adına zengin olduğunu vurguluyor.

Öztürk, hurmalı kurabiye ve dondurmalarının da bulunduğunu belirtiyor.

Mustafa Öztürk, “Hurma marmelatımız da tamamen hurmadan üretilmekte olup ekmekle tüketildiği gibi çikolata ve bisküvi sektöründe de kullanılmaktadır. Yoğurt ile karıştırılıp tüketildiğinde tok ve zinde tutar. Bu senenin yaz günlerinde sahurda Hurmatat ürünlerini gerek şerbet yaparak gerekse yoğurt ile karıştırarak tüketilmesini tavsiye ederiz.” diyor.

İlaveten hurma pekmezinin faydalarına işaret eden Öztürk, ürünün yaşlılarda mide ve bağırsak sorununun giderilmesine yardımcı olduğunu dile getiriyor.

CİHAN

Yorumlar