HSBC çalışanlarına kötü haber!

İngiliz haber kanalı Sky News'a göre, HSBC CEO'su Stuart Gulliver'ın, önümüzdeki günlerde yapılacak strateji toplantısında, bankanın küresel operasyonlarından binlerce kişinin işine son verileceğini açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol
HSBC çalışanlarına kötü haber!

Sky News kanalının kimliği belirtilmeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre, 10 bin ile  20 bin kişi arasında kişinin işten çıkarılabilir. Kanal, kaç kişinin çıkarılacağına ilişkin kararın henüz netleşmediğini ve Gulliver'in planı 9 Haziran'da gerçekleşecek bir yatırımcı  toplantısında duyuracağını belirtti.
HSBC şuan Brezilya'daki operasyonlarını satmaya çalışırken, Gulliver'in toplantıda Türkiye'deki operasyonlarını da satmaya  çalışacaklarını duyurması bekleniyor. HSBC'nin Meksika ve ABD operasyonlarında da önemli  revizyonlar bekleniyor.
Sky haberinde, işten çıkarmaların bankanın Brezilya ve Türkiye'deki operasyonlarının satışından doğacak etkiyi yansıtmadığı belirtildi.  Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, HSBC'nin Türkiye birimi için Hollanda merkezli ING Group, Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) ve Fransız BNP Paribas bağlayıcı olmayan teklif verdi.



Yorumlar