Hintli motosiklet devinden Türkiye’ye yatırım

Asya Motor, dünyanın önde gelen motosiklet üreticisi Hindistanlı Hero ile distribütörlük anlaşması yaptı; ayrıca Türkiye’de yatırıma ikna etti.

Google Haberlere Abone ol
Hintli motosiklet devinden Türkiye’ye yatırım

Asya Motor, dünyanın önde gelen motosiklet üreticisi Hindistanlı Hero ile distribütörlük anlaşması yaptı; ayrıca Türkiye’de yatırıma ikna etti. Satış ve üretim için girişimler başladı.

Hero marka ürünlerin Mart ayından itibaren satışa sunulacağını bildiren Asya Motor Yönetim Kurulu Başkanı Uysal Soysal, “Japon markalarının Türkiye’ye ithal ettiği modellerin büyük bölümü Çin üretimi. Bu anlamda Hero, Türkiye'de motosiklette kaliteyi artıracaktır. Ayrıca Hero’nun yüzde 50'ye varan daha az yakıt teknolojisini de dikkate alırsak rakiplerin Hero ile yarışması kolay değil.” dedi.

Soysal, “Hero ile başlangıçta Türkiye pazarına üç model sunacağız ve zamanla model sayısını artıracağız. Bir taraftan üretim hazırlıkları için Nazilli fabrikamıza ek yatırım yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avrupa pazarı için de Türkiye’de üretimi önemsediğini vurgulayan Soysal, şöyle devam etti:

“Hero Motor yakın zamana kadar Honda için üretim yapıyordu. Bu ortaklık bittikten sonra Hero, bütün dünyada kendi üretim ağını oluşturmaya başladı. Hindistan’ın motosiklet üretiminde büyük birikimi var. Hero için ilk yılda 7 bin 500 adetlik bir satış grafiği öngörüyoruz. Hem üretim hem de çalışan kapasitemizi ise yılsonuna kadar ikiye katlamış olacağız.”

Türkiye'de satışa sunulacak Pleasure, Glamour ve Thriller modellerinin biri scooter diğer ikisi vitesli motosiklet.

Hero, 1947 yılında kuruladu. 1983 yılında Japon Honda ile üretime başlayan şirket, 2011’de bu ortaklığı bitirdi. Üç büyük üretim tesisine sahip Hero, bine yakın mühendis ve Ar-Ge teknikeri ile 11 bin kişi istihdam ediyor ve ürünleri için Hindistan’da 60 bin kilometre veya 5 yıl garanti veriyor.
CİHAN

Yorumlar