Hilton Garden Inn İzmir Oteli'nin temeli atıldı

Türkiye ve yurtdışındaki büyük ölçekli altyapı ve tünel projeleriyle tanınan Özgün Şirketler Grubu, Hilton Garden Inn İzmir projesiyle otelcilik sektörüne adım attı. Otel 35 milyon dolara mal olacak. Üç yılda 150 milyon dolar yatırımla...

Google Haberlere Abone ol
Hilton Garden Inn İzmir Oteli'nin temeli atıldı

Türkiye ve yurtdışındaki büyük ölçekli altyapı ve tünel projeleriyle tanınan Özgün Şirketler Grubu, Hilton Garden Inn İzmir projesiyle otelcilik sektörüne adım attı. Otel 35 milyon dolara mal olacak. Üç yılda 150 milyon dolar yatırımla toplamda beş otel projesini hayata geçirmeyi planlayan Özgün Turizm Yatırımları, bu yıl Hilton Garden Inn İzmir’in yanı sına biri Trabzon, diğeri İzmir Aliağa’da olmak üzere iki otelin daha temelini atmayı planlıyor. Özgün Turizm Yatırımları’nın ayrıca biri Yunanistan’ın Selanik şehrinde, diğeri bir Balkan ülkesinde olmak üzere yurtdışında iki adet otel projesi bulunuyor. Şirket, yurtdışı otellerini de önümüzdeki beş yıl içinde misafirleriyle buluşturmayı hedefliyor.

Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli’nın temel atma töreninde konuşan Özgün Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, İzmir’in yatırım yapmak üzere çok önceden beri takip ettikleri bir şehir olduğunu söyledi. İzmir’in her yıl 1,5 milyon yabancı, 600 bin yerli turist çektiğini kaydeden Karakullukçu, “Son yıllarda artan kruvaziyer turizmini de göz önünde bulundurduğumuzda, kentin ne denli büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca kent, 5 bin yıllık geçmişi ve çevresindeki tarihi bölgelerin çokluğuyla önemli bir turizm ve kültür merkezi. Buna rağmen İzmir’in ülkemizdeki yatırımlardan hak ettiği payı aldığı düşünmüyoruz. Biz de hem bu fikirden yola çıkarak hem de İzmir’e duyduğumuz özel sevgi sonucu Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı projemize başladık.” diye konuştu.

Hilton Garden Inn İzmir’in bölgenin otel açığını kapatmada önemli bir rol oynayacağını dile getiren Karakullukçu, şunları kaydetti: “Kentin kavşak noktası Bayraklı aynı zamanda İzmir’in kentsel dönüşümle yenilenen bir bölgesi, bu anlamda şehrin yükselen yıldızı. İnanıyorum ki Hilton Garden Inn İzmir konsepti, ulaşım ağlarına yakınlığı ve Bayraklı’nın kent merkezine yürüyüş mesafesinde olmasıyla İzmir’in yeni çekim merkezi olacaktır.”

35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Hilton Garden Inn İzmir’de 9’u süit olmak üzere toplam 195 oda bulunacak. Ayrıca toplantı salonları, 250 kişilik körfez manzaralı restoranı bulunan otelin, 2015 yılının ikinci yarısında açılması planlanıyor. CİHAN

Yorumlar