Hijyen skandalı, Burger King’e müşteri kaybettirdi

Burger King’deki hijyen ve kötü çalışma şartlarının ortaya çıkmasından sonra ABD’li fast-food devi Almanya’da müşteri kaybetmeye başladı. Türk patronun da istifa ettiği skandaldan sonra şeffaflığın sağlanması için bağımsız...

Google Haberlere Abone ol
Hijyen skandalı, Burger King’e müşteri kaybettirdi

Burger King’deki hijyen ve kötü çalışma şartlarının ortaya çıkmasından sonra ABD’li fast-food devi Almanya’da müşteri kaybetmeye başladı. Türk patronun da istifa ettiği skandaldan sonra şeffaflığın sağlanması için bağımsız denetim yapılacak.

ABD’li fast-food devi Burger King’de ortaya çıkan hijyen ve kötü çalışma koşulları skandalından sonra şirketin müşteri kaybettiği bildirildi.

Bild gazetesine konuşan Burger King’in Almanya Şefi Andreas Bork, olaydan sonra müşteri kaybettiklerini ve şirketin gelirlerinde düşüş yaşandığını açıkladı.

“Bu durum bize pahalıya mal oldu. Almanya’daki pek çok şubemizde gelirlerde düşüş yaşanıyor.” şeklinde konuşan Bork, “hak etmedikleri bir şekilde itibar kaybına uğradıklarını” söyledi.

Bork, müşterilerin güvenini yeniden kazanmak için bağımsız kurumlar tarafından denetim yaptıracaklarını da sözlerine ekledi.

Gazeteci Günter Wallraff’ın ekibi RTL’de yayınlanan bir programda Burger King’deki hijyen eksikliğini ve personelin kötü şartlarda çalıştırıldığını ortaya çıkarmıştı.

Gizli kamerayla yapılan çekimlerin programda yayınlanmasından sonra fast-food devine büyük tepki gelmişti.

Skandalın ardından şirketin Almanya’daki iki CEO’sundan biri olan Türk kökenli Ergün Yıldız görevinden istifa etmişti. CİHAN

Yorumlar