Hibrit otomobilde ÖTV indirimi

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülan: -“Hibrit araçların satışıyla birlikte, gelecek için fosil yakıtlara kısmi alternatif olan hibrit araçların üretimi de bu teşvikler sayesinde artacaktır”

Google Haberlere Abone ol
Hibrit otomobilde ÖTV indirimi

İSTANBUL (AA) - Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, "Hibrit araçların satışıyla birlikte, gelecek için fosil yakıtlara kısmi alternatif olan hibrit araçların üretimi teşvikler sayesinde artacaktır." dedi.

Gülan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hibrit otomobiller için Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) indirime gidilmesini, sektör olarak gayet olumlu yönde atılan bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Hibrit araçların vergi sisteminde tanımlanmış olmalarını olumlu bir gelişme olarak gördüklerini dile getiren Gülan, “Bugüne kadar hibrit araçlar konvansiyonel motorlara sahip araçlarla aynı vergi dilimindeydi. Elektrikli araçlarda ise yüzde 3 ÖTV uygulanıyor. Konvansiyonel motorlu araçların hacimlerine göre de ÖTV oranları ise yüzde 45, 90 ve 145 oranlarında. Yeni düzenlemede hibrit araçlar kendilerine özgü bir vergi tanımlamasına tabi oldular. ÖTV oranının düşürülmesi ile birlikte hibrit araçların fiyatları da ulaşılabilir seviyeye gelmiş oldu.” diye konuştu.

Gülan, "Hibrit araçların satışıyla birlikte, gelecek için fosil yakıtlara kısmi alternatif olan hibrit araçların üretimi de bu teşvikler sayesinde artacaktır. Markalar daha çok ve farklı modellerdeki hibrit otomobilleri ya Türkiye’de üretmeye başlayacaklar ya da ürün gamlarına dahil edeceklerdir." dedi.

Gülan, şunları kaydetti:

"Hibrit araçlara sağlanan bu avantajlar ile hem çevre dostu hem de tasarruflu otomobillerin sektörümüze ivme vereceğini düşünüyorum. Özellikle yoğun trafiğin yaşandığı büyük kentlerde hibrit otomobilleri de sıkça görmeye başlayacağız. Hibrit araçların sağladığı yararlar ile ülkemiz ekonomisine ve çevreye katkısı büyük olacaktır."

Yorumlar