Henkel'den Türkiye'ye fabrika

Henkel, endüstriyel yapıştırıcılar fabrikasının temelini Kocaeli Gebze'de attı.

Google Haberlere Abone ol
Henkel'den Türkiye'ye fabrika
Kocaeli Valisi Hasan Güzeloğlu, "Türkiye'ye güvenen, Türkiye'nin büyük yürüyüşüne bu anlamda katkı veren Henkel'i kutluyorum. Türkiye'nin bölgesinde ve küresel ölçekteki büyük yürüyüşüne, ekonomik anlamdaki her geçen gün gelişmesine bugün temel atacağımız tesis şüphesiz ki anlamlı bir katkı sağlayacak." dedi.

Henkel, Türkiye'ye yaptığı yatırımlar kapsamında Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en büyük endüstriyel yapıştırıcılar fabrikasının temelini Kocaeli Gebze'de attı.

Türkiye ekonomisine güvenini sürdüren Henkel'in yeni fabrikasının temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı İsmail Akkoçoğlu ve Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Operasyonlar ve Projeler Direktörü Mehmet Yılmaz ve çok sayıda yetkilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Güzeloğlu açılış konuşmasında yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Henkel tecrübesinin Türkiye deneyimi ile birleşmesinin önemine vurgu yaptı.

Tesisin örnek bir tesis olacağının altını çizen Güzeloğlu, "Türkiye'ye güvenen, Türkiye'nin büyük yürüyüşüne bu anlamda katkı veren Henkel'i kutluyorum. Türk Henkel yönetimini de böylesine büyük, anlamlı ve değerli bir yatırımı Türkiye'de realize etmekteki başarısından dolayı da tebrik ediyorum. Türkiye'nin bölgesinde ve küresel ölçekteki büyük yürüyüşüne, ekonomik anlamdaki her geçen gün gelişmesine bugün temel atacağımız tesis şüphesiz ki anlamlı bir katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Yeni tesiste birçok sanayi üretiminin yerli üretimle destekleneceğine işaret eden Güzeloğlu, tesisin istihdama da önemli katkı sağlayacağını, dolaylı çarpan etkisiyle ülke ekonomisine artı bir değer ve kazanç sağlayacağını söyledi.

"Türk ekonomisine güvenimiz sürecek"

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar da, Henkel'in uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet gösterdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi yatırım yapmaya değer, potansiyeli yüksek, güvenilir bir ülke olarak görmeye 1963 yılından beri devam ettik, devam edeceğiz. Hazırlanan global stratejilerimiz içinde de Türkiye hak ettiği değeri her zaman buldu, bulmaya devam edecek. Gelinen noktada Türkiye Henkel için sadece bir satış pazarı değildir aynı zamanda çok önemli bir üretim merkezi.

Henkel'in yapıştırıcı teknolojileri alanında Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en büyük endüstriyel yapıştırıcılar fabrikası için Türkiye'yi seçmiş olması da Türkiye'ye verdiği önemin ve süregelen güvenin açık göstergesi.

Bin 500'e yakın çalışanı olan Türk Henkel ailesi olarak, gerek faaliyetlerimizle, gerekse sunduğumuz üstün ürün ve teknolojilerle ülke ekonomisine ve toplumuza değer katmaktan gurur duyuyoruz. Henkel olarak Türkiye'yi her zaman yatırım yapmaya değer, yüksek büyüme potansiyeline sahip ve güvenilir bir ülke olarak görüyoruz."

Türkiye'nin Henkel'in global başarısına katkıda bulunan ana ülkeler arasında olduğuna işaret eden Alemdar, aynı zamanda Henkel'in en hızlı büyüyen pazarlarından biri olduğunu söyledi.
Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı İsmail Akkoçoğlu ise, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yatırım hem kapasite artışı hem de lokalize etmeyi planladığımız ürünlerimiz ile yapıştırıcı teknolojileri alanındaki portföyümüzü güçlendirecek. Böylece Henkel'in yapıştırıcılar, sızdırmazlık ürünleri ve fonksiyonel kaplamalar alanındaki liderliğini sağlamlaştıracak.

Örneğin, otomotiv sektörü için sprey şeklinde uygulanabilen ses sönümleyiciler, bebek bezi gibi hijyenik ürün üretimi için prosesleri kolaylaştıran ve hızlandıran yapıştırıcılar, gıda ambalajları için daha az enerji tüketen, hızlı ve sağlam paketleme sağlayan su bazlı yapıştırıcılar gibi teknolojik ürünlerimiz ile müşterilerimize çok daha iyi hizmet verebilmemizi sağlayacak."

Yeni fabrikada karbon ayak izi en aza indirilecek

Toplantıda verilen bilgilere göre, Türkiye'yi sadece ürünleri için değerli bir piyasa değil, aynı zamanda önemli bir üretim merkezi olarak da gören Henkel'in bugün temeli atılan yeni fabrikasının 2017 yılı sonunda devreye girmesi planlanıyor.

Açılacak fabrika, son teknolojiyi kullanacak ve dünyada tanınırlığı,kabul edilebilirliği yüksek yeşil bina sertifikası olan LEED sertifikasını alacak şekilde projelendirildi.

Henkel birçok sektöre katma değer sağlayacak olan tesiste sürdürülebilirliğe uygun üretim yapmayı planlıyor. Tesis tamamlandığında Henkel'in, Technomelt, Teroson, Loctite, Bonderite, Aquance markaları için yapıştırıcı teknolojileri üretmek üzere faaliyet gösterecek.

Sürdürülebilirlik stratejisini her alanda olduğu gibi yeni fabrikasında da hayata geçirecek şirketin yeni üretim tesisinde toplam enerji ihtiyacının ilk etapta yüzde 30'luk kısmı yenilenebilir enerji yoluyla tedarik edilecek.

Tesis, yağmur suyunu toplayarak geri kullanımını sağlayacak, güneş enerjisinden faydalanarak kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlanırken, tesisin her detayı çevre duyarlılığı içinde ve karbon ayak izini en aza indirmek üzere planlandı.

Yorumlar