Hedef ülke sayısı 69’a yükseldi

Ekonomi Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü yurtdışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri 2012/3 sayılı Devlet Destekleri Tebliği kapsamında hedef ülkeler listesine Arjantin, Brezilya, Çin, Endonezya, Litvanya ve Peru’yu da ekledi....

Google Haberlere Abone ol
Hedef ülke sayısı 69’a yükseldi

Ekonomi Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü yurtdışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri 2012/3 sayılı Devlet Destekleri Tebliği kapsamında hedef ülkeler listesine Arjantin, Brezilya, Çin, Endonezya, Litvanya ve Peru’yu da ekledi. Böylece hedef ülke sayısı 69’a yükseldi. Hedef ülkeler arasında İsrail ve Suriye de bulunuyor. Mimarlık firmalarının yurtdışı faaliyetlerinde ise bütün ülkeler hedef ülke kabul edildi.

Hedef bölgeler ve ülkeler listesi şöyle:

Sahra-altı Afrika ülkeler; Angola, Demokratik Kongo, Etiyopya, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Kamerun, Kenya, Madagaskar, Mali, Mozambik, Nijerya, Senegal, Sudan, Tanzanya, Uganda, Zambiya.

Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İsrail, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri; Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan

Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna.

Güney Asya ülkeleri; İran, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya.

Asya ülkeleri; Çin, Moğolistan.

Amerika ülkeleri; Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Peru, Venezuela.

Avrupa ülkeleri; Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ Kosova, Litvanya, Makedonya, Romanya, Sırbistan.

CİHAN

Yorumlar