'HDP tahrik edici bir dil kullanıyor'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "HDP son dönemlerde tahrik dilini çok kullanmaya çalışıyor"

Google Haberlere Abone ol
'HDP tahrik edici bir dil kullanıyor'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP'nin son dönemlerde tahrik dilini kullanmaya çalıştığını belirterek, "HDP'nin yaptığı maalesef terör örgütünü yüceltmek, kutsamak, şiddeti meşrulaştırmak ve şiddete başvuranları kahraman olarak göstermektir." dedi.

Bakan Işık, Kanal 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Seçim sonuçlarının ardından terör örgütünün Türkiye'de terörü tekrar azdırarak hedeflerine ulaşmanın hayalini kurmaya başladığını söyleyen Işık, "Terör örgütü, şu anda yaptığı yanlış hesabın bedelini çok ağır bir şekilde ödüyor. Evet biz de şehit veriyoruz ama bu ülke hiçbir şekilde teröre teslim olmaz, olamaz. Türkiye, terör örgütünün taleplerine boyun eğmeyecek. Bunun için de gereken neyse yapılıyor. Buradaki başlangıç, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarının yanlış okunmasıdır. Terör örgütünün elebaşları tarafından o sürecin devamında HDP de maalesef yanlış bir takım hesaplar üzerine gidiyor." diye konuştu.

Işık, HDP'nin son dönemlerde tahrik dilini çok kullanmaya çalıştığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Terör örgütü sözcülüğü demokrasilerde kabul edilmez. Demokrasilerin kırmızı çizgisi, şiddet ve terörün övülmesidir. Hiçbir demokratik yapı terörü, terör örgütünü, terör eylemlerini övmeyi ve mazur göstermeyi kabul edemez. Dünyada başka hiçbir örnek gösteremezsiniz. Şu anda HDP'nin yaptığı maalesef terör örgütünü yüceltmek, kutsamak, şiddeti meşrulaştırmak, mazur göstermek ve şiddete başvuranları kahraman olarak göstermek. Düşünün terörist cenazesine katılıyorlar, bu hakikaten kabul edilemez."

Dokunulmazlık tartışmalarına da değinen Işık, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisinde siz tutacaksınız terörü ve teröristi öveceksiniz ve ondan sonra da hesabını vermeyeceksiniz. Bunu beklemek çok büyük bir saflık veya çok fazla güvendikleri bazı dağlar var. Şimdi dokunulmazlık zırhının kaldırılması ki orada da Sayın Başbakanımız çok ciddi bir hamle yaptı. CHP dokunulmazlıkları sürekli istismar etti ve kullandı ama Başbakanımız 'hodri meydan' dedi. Bugüne kadarki tüm dokunulmazlıkları AK Parti'li, HDP'li, CHP'li, MHP'li tüm dokunulmazlıkları gelin beraber kaldıralım. Süreci de uzatmayalım, bir anda 500 tane dosyayı incelemek çok büyük zaman alacağı için gelin Anayasa'ya geçici bir madde koyarak bu işi çözelim deyince bütün oyun bozuldu. Ondan sonra HDP'liler çok hırçınlaşmaya başladılar, zannettiler ki Türkiye Cumhuriyeti bu yapılan yanlışın hesabınız sormaz. Sorar." şeklinde konuştu.

Yorumlar