Hazır giyim ihracatında yüzler gülüyor

Ege Bölgesi’nin ihracatta ve istihdamda lokomotif sektörlerinden hazır giyim ve konfeksiyon, ihracatta başarılı bir yılı geride bırakıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hazır giyim ihracatında yüzler gülüyor

Ege Bölgesi’nin ihracatta ve istihdamda lokomotif sektörlerinden hazır giyim ve konfeksiyon, ihracatta başarılı bir yılı geride bırakıyor. 2012 yılında 1 milyar 164 milyon dolar ihracat yapan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 2013 yılında bir ay önceden 2012 yılı rakamını yakaladı ve 1 milyar 161 milyon dolar ihracata imza attı. Yıl sonu için belirlenen 1 milyar 250 milyon dolarlık hedefinse kolaylıkla aşılması bekleniyor. Birlik Başkanı Emre Kızılgüneşler, uzun yıllardır "Bir Kahve Molası Ticaret" sloganıyla "Turkish Fashion Break" adı altında ticaret heyeti organizasyonlarını hedef pazarlarda başarıyla düzenlediklerini belirtti. Bunlar sayesinde hem pazardaki konumlarını güçlendirdiklerini hem de müşterilerin beklentilerini anında algılayıp ona göre üretimlerini yönlendirdiklerini, bunun da başarıyı getirdiğini kaydetti.

Birliğin dokuz yıldır düzenlediği “EİB Moda Tasarım Yarışması” sayesinde tasarım kültürünün Ege Bölgesi’nde daha da güç kazandığına dikkat çeken Kızılgüneşler, “Pazarlama ve tasarım konusunda yaptığımız yatırımların meyvelerini toplamaya başladık. 2013 yılında döviz kuru da bu sürece olumlu katkı sağlayınca Ocak-Kasım döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatımızı yüzde 10 arttırdık ve 1 milyar 161 milyon dolara ulaştık. Önümüzdeki yıl döviz kurunda, ihracatçılarımızın rekabetçiliğini olumsuz etkileyecek bir gelişme yaşanmadığı takdirde 1,5 milyar dolar ihracat rakamını kolaylıkla aşacağımızı öngörüyoruz. Türkiye’de hazır giyim sektörünün geleceğine ömür biçenlere en güzel cevabı bu sektör, ihracat rakamlarıyla vermeye devam edecektir.” diye konuştu.

EGE BÖLGESİ HAZIR GİYİM İHRACATI 2,5 MİLYAR DOLARA KOŞUYOR

EHKİB, 2013 Ocak-Kasım döneminde 1 milyar 161 milyon dolarlık ihracatı yaparken Denizli İhracatçılar Birliği üyeleri ise hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatından 1 milyar 73 milyon dolar döviz kazandırdı. Ege Bölgesi’nin toplam hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı, 2 milyar 234 milyon dolara ulaştı. Yıl sonunda ise 2,5 milyar doları aşması bekleniyor.

ALMANYA İHRACATTA ZİRVEDE YER ALDI

EHKİB üyelerinin 2013 yılında en fazla ihracat yaptıkları ülke, 288 milyon 340 bin dolarla Almanya olurken buraya ihracat, yüzde 16 artış gösterdi. Almanya’yı yüzde 13’lük artış ve 217 milyon 962 bin dolarla İspanya, 114 milyon 964 bin dolarla İngiltere izledi. İngiltere’ye ihracatta yüzde 8’lik artış yakalandı. 77 milyon 685 bin dolarlık konfeksiyon ürünleri ihraç edilen Hollanda listenin dördüncü sırasında yer alırken İtalya’ya, 54 milyon 351 bin dolarlık ihracat yapıldı. CİHAN

Yorumlar