Hazine Müsteşarlığı:

- "Müsteşarlığımız bünyesinde paralel devlet yapılanmasına yönelik mücadele kapsamında toplam 62 personel görevden uzaklaştırıldı" - "Hazine Müsteşarlığı ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması için devletimizin verdiği görev ve sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir"

Google Haberlere Abone ol
Hazine Müsteşarlığı:

ANKARA (AA) - Hazine Müsteşarlığından, Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik mücadele kapsamında toplam 62 personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Hazineden yapılan yazılı açıklamada,15 Temmuz'da PDY, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içine sızmış olan mensuplarının milli egemenliği ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya ve meşru devlet yönetimine el koymaya yönelik olarak yurt genelinde ve ağırlıklı olarak Ankara ve İstanbul'da terörist saldırılar düzenlediği hatırlatıldı.

Söz konusu saldırılarda çok sayıda güvenlik görevlisi ve vatandaşın hayatını kaybettiğine ve yaralandığına işaret edilen açıklamada, bu hain girişimin, başta vatandaşlar ve güvenlik görevlileri olmak üzere devletin ve milletin üstün gayret ve dayanışması ile bertaraf edildiği belirtildi.

Açıklamada, müsteşarlık bünyesinde PDY'ye yönelik mücadele kapsamında, 2 genel müdür, bir genel müdür yardımcısı, 5 daire başkanı olmak üzere toplam 62 personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında soruşturma yapmak üzere görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Türkiye'nin makroekonomik temellerinin sağlam olduğu ve bu çerçevede gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, "Hazine Müsteşarlığı, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması için devletimizin verdiği görev ve sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir. Cenab-ı Allah’tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce milletimize saygılarımızı sunuyoruz. " ifadelerine yer verildi.


Yorumlar