Hayvancılığa 3 Milyar TL Destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvancılığa ayrılan desteğin toplam tarımsal destek içindeki payını yüzde 30’a yükselttiklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Hayvancılığa 3 Milyar TL Destek

2002’de toplam destekler içinde oranı yüzde 4,4 olan hayvancılığın bugün yüzde 30’lara çıkartıldığını aktaran Eker, bu yıl çiftçilere ödenecek 9 milyar 700 milyon TL’lik karşılıksız hibe desteğin 3 milyar lirasının hayvancılık alanında dağıtılacağını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, göreve yeni seçilen Türkiye Süt, Et , Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ilgaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti. Görüşmede, hayvancılığa büyük önem verdiklerini vurgulayan Eker, hayvancılığı daha iyi noktalara taşımak amacıyla büyük işletmeler dışında 'Halk Elinde Islah Projesi' adıyla yeni bir projenin hayata geçirildiğini kaydetti. Üreticinin elinde verimi yüksek manda, sığır ve bazı koyun ırklarının tutulmasının hedeflendiğini belirten Eker, 'eti etçi ırktan, sütü sütçü ırktan alma' anlayışında olduklarını vurguladı.

Şap konusundaki çalışmalardan da bahseden Eker, Trakya’yı tarihinde ilk kez şaptan ari hale getirdiklerini kaydetti. Şap aşısı üreten enstitünün sabote edilmeye çalışıldığını hatırlatan Bakan Eker, “Türkiye’nin sahasındaki virüslere göre üretilmiş aşıyı yok etmeye kalkışmak hayvancılığımıza zarar verme çabasıdır. Sabote olayı yedek jeneratörlerin devreye sokularak çok kısa sürede etkisizleştirildi ve aşıların zarar görmedi." dedi. Eker, Enstitü'de yapılan çalışmalarla bu hastalığa karşı etkinliği artırılmış bir aşı geliştirildiğini, yeni geliştirilen aşının bağışıklık sistemini iki kat artıracağını ifade etti.

Yorumlar