Hastanelerdeki Yataklar Temizlenecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki hastane yatağı kapasitesinin 122 bin olduğunu bunun 90 bininin önümüzdeki 4 yıl içinde yenileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hastanelerdeki Yataklar Temizlenecek

Yaklaşık 50 bin yatak kapasiteli kamu özel işbirliği ile yapılacak hastanelerin 4 yıl içinde tamamlanacağını belirten Müezzinoğlu, “24 bin yatağın imza töreni atıldı, ihaleleri bitti ve sözleşmeleri yapılıyor. Yine 24-25 bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanelerinin kamu özel işbirliği ile 1 yıl içinde ihale sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. Bu şekilde 2018 yılında 45-50 bin yatak arasında yenilenmiş, nitelikli, ileri teknolojili hastane ve hastane donanımlarını tamamlayacağız. Ülke genelinde hastane yatak kapasitemiz toplam 122 bin civarında bunu 130 binlere çıkarmayı hedefliyoruz. 130 bin yatak kapasitesinin 90 bini önümüzdeki 4 yıl içinde sıfırdan yenilenmiş ileri teknolojili hastaneler konumuna dönüşecek.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) medikal sektöründe üretim yapan sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı. İvedik OSB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona Müezzinoğlu’nun yanı sıra Ankara Sanayi Odası Başkanı Salih Bezci, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas ile birlikte İvedik ve OSTİM’dde hizmet veren medikal sektör temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 50 bin yatak kapasitesini kamu özel işbirliği ile yapacaklarını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Önümüzdeki 4 yıl içinde yapacağız. Yaklaşık 24 bin yatağın imza töreni atıldığı ihaleleri bitti ve sözleşmeleri yapılıyor. Önümüzdeki 1 yıl içinde yine 24-25 bin yatak kapasiteli yeni şehir hastaneleri kamu özel işbirliği ile 1 yıl içinde ihale sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. Bu şekilde 2018 yılında 45-50 bin yatak arasında yenilenmiş nitelikli ileri teknolojili hastane ve hastane donanımlarını tamamlayacağız. Ama buradaki o stratejik cümle tam arzu ettiğimiz gibi olmasa bile diğer taraftan şuan da TOKİ ile Sağlık Bakanlığı bütçesi ile yaklaşık bu 4 yıl içinde yine yapımı devam eden 30 bin ve ihale sürecinde olan 14-15 bin civarında yatak ile 40-45 bin yatağı yine bu 4 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ve sağlık bakanlığı olarak yapacağız.” Diye konuştu. Ülke genelinde hastane yatak kapasitenin toplam 122 bin civarında olduğunu anlatan Müezzinoğlu, “Bunu 130 binlere çıkarmayı hedefliyoruz. 130 bin yatak kapasitesinin 90 bini önümüzdeki 4 yıl içinde sıfırdan yenilenmiş ileri teknolojili hastaneler konumuna dönüşecek.” dedi.

"SAĞLIK TURİZMİ GELİRİNİ 5 YILDA 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ"

Yakın coğrafyasındaki 1 milyar nüfusa Türkiye’nin sağlıktaki marka değeri gösterilerek önümüzdeki 5 yılda sağlık turizmi gelirlerinin 2,5 milyar dolardan 10 milyar dolarlara çıkabileceğini anlatan Müezzinoğlu, “Ama 2023’lerde 20-25 milyar dolara çıkartacak hedefleri inşallah hep birlikte başaracağız. Ama bütün bunlarda 2 tane sağlıklı yürümemiz için sağlıklı güçlü ayağa ihtiyacımız var. birincisi milli iradenin hak ve hukuku zedelenmeden güçlü bir şekilde yere basması onun getirdiği ekonomik istikrarı kaybetmeden yolculuğumuzu yapmamız. Son 1,5 ayda ekonomik istikrarımızı bozmak veya milli iradeyi zedeleyerek yürüyüşümüzü bozmak isteyenler bakınız dövizde, faizlerde borsada yine bizim bu planlarımızı zora sokacak bazı adımları atmayı başardılar. Bütün buna rağmen milletle beraber milli iradenin hukukundan yana bir tavırla onun hukukuna dokundurmayacak onun hak ve hukukuna helal getirmeyecek anlayışla inşallah bu süreçleri hep birlikte aşacağız. İnanıyorum ki ülkemizin ve sağlık sektörümüzün yarınları bugünden daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bakan Müezzinoğlu, üreticilerin sorularını cevapladı.

"SORUNLARI AZALTARAK SAĞLIK BİR YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ"

Bütün ürünlerin yerli üretim bilakaydüşart yerli üretim alınacak denilirse ülke olarak kendi içine kapanılmış olacağını hatırlatan Müezzinoğlu, “Serbest piyasa ekonomisini de reddederiz. Bir süre sonrada kendi kendimizi bitiririz. Bu dünyadaki yarışa bizim destek vermemiz bu yarışta ben varım ama geriden başlıyorum geriden başlamanın açığını kapatacak omuza ve desteğe ihtiyacım var benim iddiam var bu yarışta ben ön sıralarda olacağım diyen ve bu nedenle teknokentleri daha yeni yeni 5-6 yıldır konuşuyoruz. İnşallah savunma sanayii müsteşarlığında başarabildiğimizi sağlık sektöründede başarabilmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Üreticilerin KDV ve diğer alanlarla ilgili taleplerinin şubat ayında yapacakları masa başı toplantı çalışmaları ile ele alacaklarını vurgulayan Müezzinoğlu, “Alandan sorumlu müsteşar yardımcısı ve kurum başkanımızın ve arkadaşlarımızın olacağı ekiplerle aylık olabilir veya 2 ayda bir olabilir belirli değerlendirme komisyonları kuracağız. Sorunları azaltarak sağlık bir yürüyüşü ama marka değeri olacak 5-10 yıl sonra burada şu 10-20 alanda bölgede söz sahibi olduk, tıbbi donanımda, ilaçta ve tıbbi cihazda markamız kendi üretimimiz patentimiz oldu diye bilecek stratejileri bizden bekleyin. Diğer detaylarla sorun yaşadığınız alanlarda bürokrasi engel olan değil tam aksine bürokrasi yardım eden ön açan kolaylaştıran bir anlayışı oturtturmaya çalışacağız.”

Yorumlar