Halkbank Sırbistan'da yeni şube açtı

NOVİ PAZAR (AA) - Halkbank, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olduğu Sancak'taki ilk şubesini, bölgenin en büyük şehri Novi Pazar'da açtı. Şubenin açılış...

Google Haberlere Abone ol
Halkbank Sırbistan'da yeni şube açtı

NOVİ PAZAR (AA) - Halkbank, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olduğu Sancak'taki ilk şubesini, bölgenin en büyük şehri Novi Pazar'da açtı.

Şubenin açılış törenine Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac ve çok sayıda davetli katıldı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Taşkesenlioğlu, bankanın Türkiye ile Sırbistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Amacımız Sırbistan halkına kaliteli hizmet sunmak. Yakın zamanda Tutin şehrinde de şube açmayı planlıyoruz." dedi.

Halkbank'ın büyüdükçe Sırbistan ekonomisine de katkı sağlamayı hedeflediğini kaydeden Taşkesenlioğlu, "Bu amaçla bugün Sancak'tayız. Bu yeni şube ile kaliteli bir hizmet sunup başarılı olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Büyükelçi Bozay da Sancak bölgesinin Türkiye ile Sırbistan arasındaki köprü olduğuna ve bugün bu köprüye bir direk daha eklendiğine işaret ederek, "Halkbank'ın Sancak'ın gelişimine ve istikrarına yardımcı olacağı kanaatindeyim." dedi.

Sancak'ın Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Bozay, iki ülke yetkililerinin de Halkbank'ın burada şube açmasından memnuniyet duyduğunu aktardı.

Novi Pazar Belediye Başkanı Bisevac ise açılan şubenin bölgedeki iş adamlarına da son derece önemli katkı sağlayacağını kaydederek, "Halkbank'ın burada şube açması Türkiye'den yatırımcıların gelmesine de yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Açılışa ayrıca Boşnak Ulusal Konseyi Başkanı Sulejman Ugljanin, Sancak bölgesindeki Tutin ve Sjenica şehirlerinin belediye başkanları ve devlet kurumlarından temsilciler de katıldı.

Geçen yıl mayıs ayında, Cacanska Banka'nın hisselerinin yüzde 76,76'sını satın alarak Sırbistan'da faaliyetlerine başlayan Halkbank, Novi Pazar'daki yeni şubesiyle Sırbistan'daki şube sayısını da 25'e çıkardı.



Yorumlar