Halkbank, Makedonya'da büyümeye devam ediyor

- Halkbank Üsküp İcra Kurulu Başkanı Palakçı: - "Makedonya'da şube sayımızı 17'den 34'e, çalışan sayımızı 200'den 440'a ve aktif büyüklüğümüzü 200 milyon avrodan ilk defa 500 milyon avronun üzerine çıkarmayı başardık" - "Makedonya'ya girdiğimiz ilk günden itibaren her kesimin bankası olma yolunda ilerliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Halkbank, Makedonya'da büyümeye devam ediyor

ÜSKÜP (AA) - CİHAD ALİU - Makedonya'da 2011 yılından itibaren faaliyet gösteren Halkbank, açtığı yeni şubeler ve yarattığı yeni istihdam alanlarıyla ülkedeki büyümesini sürdürüyor.

Halkbank Üsküp İcra Kurulu Başkanı Necdet Palakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halkbank Üsküp" adıyla 2011 yılından itibaren faaliyet gösterdikleri Makedonya'da, her geçen gün daha da büyüdüklerini belirterek, "Makedonya piyasasında şube sayımızı 17'den 34'e, çalışan sayımızı 200'den 440'a ve aktif büyüklüğümüzü 200 milyon avrodan ilk defa 500 milyon avronun üzerine çıkarmayı başardık." diye konuştu.

Zarar eden bir bankayı karlılık içinde büyüyen ve her sene teknolojiye, insan kaynaklarına yatırım

yapan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkaran bir bankaya dönüştürmeyi başardıklarını anlatan Palakçı, bugün Makedonya'nın her köşesinde pırıl pırıl şubeleri ve güler yüzlü genç personeli ile hizmet veren bir banka olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Palakçı, bireysel ve kurumsal, her alanda pazar paylarını artırarak yollarına devam ettiklerini belirterek, "Makedonya'ya girdiğimiz ilk günden itibaren her kesimin bankası olma yolunda ilerliyoruz. Makedonya'nın en çok güvenilen, en çok tercih edilen ve en itibarlı kurumları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Sosyal sorumluluklarımızı biliyoruz"


Halkbank Üsküp'ün yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bilgi veren Palakçı, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda sosyal sorumluluklarımızı da biliyoruz. Bu kapsamda, Makedonya Basketbol Milli Takımının resmi sponsoruyuz. Yunus Emre Enstitüsü ile yaptığımız çalışma çerçevesinde, Makedonya'da kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının ihyası noktasında Türkiye'den de değerli hocalarımızı getirerek kurslara ev sahipliği yaptık ve değerli kursiyerler yetişti."

Palakçı, Halkbank'ın ülkedeki mevcudiyetinin bir çok Türk firmasının da Makedonya'ya gelip yatırım yapmasına vesile olduğunu vurgulayarak "Gerçekten Makedonya sunduğu cazip yatırım imkanları dolayısıyla Türk yatırımcılar için son derece ideal noktalardan biri. Tüm ekibimiz, Türk firmalarını her aşamada misafir edip ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya her zaman hazır olacaklardır." dedi.

Halkbank Üsküp'teki 4,5 yıllık misyonunun sonuna geldiğini anlatan Palakçı, gönül rahatlığıyla bankayı genç ekibine devrederek Halkbank bünyesinde Türkiye'de farklı görevlere başlayacak olmanın sevinci ve heyecanı içinde olduğunu kaydetti.

Palakçı Halkbank Üsküp'ün çalışan profiliyle ilgili bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

"440 elemanımızın neredeyse yarısını son 4,5 senede aldığımız yeni gençler oluşturuyor. Bu arkadaşlarımızın tamamı yabancı dili çok iyi konuşan, hatta bazıları Türkçe, İngilizce, Arnavutça ve Makedonca olmak üzere dört dili konuşan açık fikirli çocuklar. Her ortamda kendilerini geliştirmelerini, soru sormalarını, açık fikirli ve pozitif olmalarını kendilerinden özellikle istiyoruz. Banka ortamının kendi kariyerleri açısından mükemmel bir atmosfer oluşturduğuna inanıyoruz. İnşallah burada gelecekleri çok parlak olacak."

Halkbank Üsküp, Makedonya piyasasına, 1993'te kurulan IK Bankası'nı 2011 yılında satın alarak girdi. Halkbank Üsküp, tamamen Makedonya kanunlarına göre kurulmuş bağımsız bir banka konumunda ve yüzde 99 hissesi Halkbank Türkiye'ye ait.

Yorumlar