Halkbank Cacanska Bank'ı Satın Aldı

Halkbank, Sırp Cacanska Bank'ın yüzde 76.76'sını almak için anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Halkbank Cacanska Bank'ı Satın Aldı

Türk bankalarının yurtdışındaki yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Sırp Maliye Bakanlığı'nın verdiği bilgiye nazaran Halkbank, Sırp Cacanska Bank'ın yüzde 76.76'sını almak için anlaşma imzaladı. 1990 yılında kurulan Cacanska Bank'ın Belgrad Borsası'ndaki pay fiyatına nazaran sektör ederi 13.7 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor.

SATIN ALMA BEDELİ 10.1 MİLYON EURO

Halkbank'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan izahatda, satın alma ücretinin 10.1 milyon euro bulunduğu belirtilerek, 'Bankamızca yapılan müzakereler neticesinde Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka A.D.'nin satışa sunulan %76,76'lık hisselerinin alımı ile ilgili Hisse Satın Alım Sözleşmesi imzalanmış olup, gelişmeler meselesi için kamuoyu bununla beraber bilgilendirilecektir' denildi.

22 ŞUBESİ 390 ÇALIŞANI VAR

Sırbistan'ın belirli bölgelerinde şubeleri bulunan Cacanska Banka, 11 ildeki 23 şubesi ve yekün 390 personeli ile etkinlik gösteriyor. Hisselerinin Halkbank'a devredilmesiyle müşterek bir reorganizasyon sürecine girecek bulunan bankanın başta Belgrad olmak üzere yurt genelindeki şube ağının genişletilmesi hedefleniyor.

'TÜRK YATIRIMININ ARTMASINI SAĞLAYACAK'

Cacanska Banka'nın satın alım kararının Halkbank'ın bölgesel gelişme stratejisi çerçevesinde atılan bir adım olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi: Bu satın almanın Sırbistan'daki Türk yatırımlarının artmasına ve bu sahanın ilerlemesine katkıda bulunacağına inanıyor, Halkbank şekilde Türkiye ile Sırbistan içinde bir köprü görevi üstlenmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Sırbistan ekonomisine katkıda bulunacak, reel piyasaya verdiğimiz desteği Sırbistan'da da sürdüreceğiz. Ayrıca bireysel bankacılık dalında da ayrıcalıklı segmentlere ayrıcalıklı ürün çözümleri sunmayı planlıyoruz. Böylece 'Halkbank' markasını ve hizmet anlayışımızı Sırbistan'a taşıyarak alıcı sayısını artırmayı hedefliyoruz. Cacanska Banka'nın Bankamızın kârlılığına ve gelişme hedeflerine de katkıda bulunacağına inanıyoruz. Her bölgede müşterimizin gereksinim duydukları desteği sağlayarak Bankamızın Cacanska Banka'yı satın almasının hizmet kalitesinde yarattığı farkın hissedilmesini sağlayacağız.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar