Hak-İş'ten yeni sivil ve demokratik anayasaya vurgusu

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, son günlerde yaşanan olayların Türkiye'nin yeni sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş'ten yeni sivil ve demokratik anayasaya vurgusu

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, son günlerde yaşanan olayların Türkiye'nin yeni sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacını bir kez daha gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin bu sorunları aşacak kapasitede olduğunu ifade eden Arslan, "Yaşadıklarımız, yeni sivil ve demokratik bir Anayasanın önemini bir kez daha göstermiştir." dedi.

Asgari ücret ile ilgili bir açıklama yapan Arslan, son günlerdeki yaşananlara da değindi. 2013 yılını bitirip 2014 yılına girerken umutlarını güçlendirmek, kendilerine güvenmek, toplumu motive etmek, büyük hedefler peşinde olmaları gerektiğine inandıklarını vurgulan Arslan, “Son günlerde Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynanmak istendiğini görüyoruz. Ancak Türkiye bu sorunları aşacak kapasitededir. Yaşadıklarımız, yeni sivil ve demokratik bir anayasanın önemini bir kez daha göstermiştir. İşsizliğin sorun olmaktan çıktığı, uluslararası normlarda örgütlenmenin gerçekleştirildiği, çalışma koşullarının iyileştiği, sosyal olarak güçlendiği, küresel ölçekte firmalara ve işgücüne sahip güçlü, rekabetçi ve istikrarlı bir Türkiye talebiyle, 2014 yılının ülkemize hayırlar getirmesini, çalışanlar açısından kazanımlarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET YETERSİZ"

Toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren asgari ücret artışını ise 'beklentileri karşılamaktan uzak' olarak niteleyen Arslan, “Asgari ücrette oransal artışlar sorunu çözmeye yetmemektedir. Oransal artışlar yerine öncelikle tabanın yükseltilerek, kabul edilebilir bir asgari yaşam standardının oluşturulması gerekmektedir.” diye konuştu. Komisyonun yapısını da eleştiren Arslan, Hak-İş’in de katılımıyla komisyonun yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar