Hak-İş: Çatışmasız, kaos olmadan 1 Mayıs kutlamak istiyoruz.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, emekçinin pek çok sorunu olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş: Çatışmasız, kaos olmadan 1 Mayıs kutlamak istiyoruz.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, emekçinin pek çok sorunu olduğunu ifade etti. Doğru bir dil kullanarak bu sorunların üstesinden gelmek istediklerini aktaran Arslan, “Örgütümüz 1 Mayıs'ı barışçıl bir şekilde kutlayanlarla birlikte olmak istiyor. 1 Mayıs günü ortaya çıkan gerginlik ve çatışmalar kamuoyunu 1 Mayıs konusunda mesafeli davranmaya zorlamıştır. Bu nedenle çatışmasız, kaos olmadan 1 Mayıs kutlamak istiyoruz.” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan, 1 Mayıs'ı, 2012 yılında Ankara'da Memur-Sen ile 2013 yılında da Karabük'te kutladıklarını, bu yıl da Kayseri'de olacaklarını söyledi. “Kamu otoritesiyle, polisle, TOMA'yla karşı karşıya gelmek bir kavgayı, çatışmayı getirir” diyen Mahmut Arslan, Türkiye’de emekçilerin çözüm bekleyen pek çok sorunları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi; “Örgütlerimizin sağduyu ile hareket etmesini istiyoruz. Türkiye zor bir dönemden geçiyor emekçilerin pek çok sorunu var ve biz doğru bir dil kullanarak bu sorunları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bunları engellemeye kimsenin hakkı yok. Biz birlik mücadele ve dayanışma gününü birkaç yıldır ayrı kutluyoruz. Birlikte kutladığımız zaman tabanımızın rahatsız olduğunu ve bize dayatmalarda bulunulduğunu görüyoruz. Örgütümüz 1 Mayısı barışçıl bir şekilde kutlayanlarla birlikte olmak istiyor. Kayseri konfederasyonumuzun etkin ve yoğun üye sayısı olan illerin başında gelmektedir Kayseri’deki üyelerimize, emekçilere ve işçi, memur bütün esnaf çalışma hayatı içerisindeki herkesi 1 Mayıs 2014 kutlamalarına davet etmek için buradayız. 1 Mayıs’a kadar geçecek sürede medyanın bizden istediği talep ve tavsiyeleri de almak istiyoruz. Kayseri’de bu faaliyetimizin yeterince duyulması ve doğru anlaşılması için sizden destek bekliyoruz.”

-TAMSİM’İN BİZDE DE ACI BİR HATIRASI VAR

Mahmut Arslan, 1 Mayıs’ı istismar eden çevreler olduğunu ifade ederek, 1 Mayıs’ın Emek, Dayanışma Günü ve tatil ilan edilmesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Taksim Meydanı'na hapsedilmesine ve mabet gibi algılanmasına karşı olduklarını aktaran Arslan, “Bir kısım gruplar Taksim'i kutsayabilirler, mabet gibi görebilirler, bunu anlayışla karşılıyoruz. Hak-İş olarak Taksim'i Türkiye’nin alanlarından bir alan ve meydanlarından bir meydan olarak görüyoruz. Taksim’in bizde de acı bir hatırası var. 1977’de 34 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili faillerinin bulunamaması önemli bir sorun. Faillerinin ortaya çıkarılıp yargılanmaması önemli bir soru. Biz 90’lı yıllarda İstanbul’un farklı meydanlarında kutlamalar yaptık. Önce Taksim’de dar bir grupla anma etkinliği yapıyorduk, ardından tahsis edilen otobüslerle kutluma yapılacak alanlara gidiyorduk. Ne oldu da 2007'den itibaren Taksim aşkı depreşti. Adeta bir kara sevdaya dönüştü.” diye konuştu.

-TAKSİM ISRARI EMEKÇİ VE DEMOKRASİMİZ ADINA SORUNLARIN GÜNDEME GELMESİNİ ENGELLİYOR

Mahmut Arslan, Taksim’deki ısrarın demokrasimiz ve emekçilerin sorunlarının gündeme getirilmesini engellediği gibi Türkiye’nin bir kaos ve gerginlik içinde devam etmesine neden olması açısından anlamakta zorlandıklarını dile getirdi. Arslan, “Taksim konusunda ısrar etmenin çalışanların sorunlarına nasıl katkı yapacağını anlamıyoruz. İşsizlik sorununu çözecek mi? İş kazalarını önleyecek mi? Taşeron sorunun çözecek mi? Taksim’de ısrar edilmesi Türkiye’nin barışı, geleceği, demokrasinin geleceği için acaba hangi katkı ve yararları sağlayacak. Sorunlarımızı daha mı kolay çözeceğiz. Bu soruların hiçbir cevabı olmadığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kayseri’de 1 Mayıs kutlaması ise Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Kurşunlu Otoparkı'nda yapılacak.
CİHAN

Yorumlar