Hadımköy’e toptan mağazası açtı

Kim Grup, ilk toptan mağazasını Hadımköy’e açtı. Bundan böyle organize sanayi bölgelerinde de olacaklarını aktaran grubun genel müdürü Hamit Akçay, “Bu gibi alanlarda toplu alışverişin artılarını kullanmaktan yana olan şirketlere önem vereceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Hadımköy’e toptan mağazası açtı

Kim Grup, ilk toptan mağazasını Hadımköy’e açtı. Bundan böyle organize sanayi bölgelerinde de olacaklarını aktaran grubun genel müdürü Hamit Akçay, “Bu gibi alanlarda toplu alışverişin artılarını kullanmaktan yana olan şirketlere önem vereceğiz. Toptan mağazalarımızda yüzde 50’ye varan indirimler uygulayacağız. İstanbul’un en büyük organize sanayi bölgelerinden olan Hadımköy’de mağaza açarak bu alanda bir boşluğu dolduruyoruz. İstanbul'da büyük çaplı 3 organize sanayi bölgesinde şube açmayı planlıyoruz.” dedi.

Marmara Bölgesi’nde 80’e yakın mağazasıyla faaliyet yürüten Kim, toptan perakende sektöründe ilk yatırımını Hadımköy’e yaptı. 450 firma ve 60 bin çalışanın yer aldığı Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nde firmaların toptan perakende alışverişi yapabileceği KİM Depo Satış Mağazası’nın ilk şubesi hizmet vermeye başladı. Akçay, 500 metrekare alana yayılan mağazanın önemli yatırımlarından olduğunu belirtirken, şunları ifade etti:

“KİM olarak perakendenin ayrı kollarında da yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bir taraftan Marmara Bölgesi’nde ve ülke dışında süpermarket alanında yeni yatırımlar yaparken bir taraftan da depo mağazacılığı ve sanal alışveriş gibi alternatif kanallarda da yatırımlara devam ediyoruz. Toplu tüketim yapan kurumlar için oldukça uygun alışveriş imkanı sunduk. Müşterilerin haftalık veya aylık alışverişlerini mağazamızdan yapması için kampanyalar ortaya koyduk. Perakende sektöründe rekabet şartları artık tüketicinin ayağına kadar gitmeyi gerektiriyor. Şehir merkezlerinde sanal alışverişleri nasıl kapıya kadar götürüyorsak Sanayi bölgelerinde de aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Firmalar bir tık ötede toptan veya perakende alışveriş imkânına kavuşacak. Hedefimiz 2015’e kadar İstanbul'da 3 toptan mağaza açmak. Toptan yatırımlarımızda hedeflediğimiz başarıyı elde etmemiz halinde İstanbul dışında da bu yatırımlara devam edeceğiz. Bu noktada her il için lojistik merkezi yatırımları yapmayı öngörüyoruz. 2014 sonuna kadar süpermarket kategorisinde 85 mağaza ve 2 bin 200 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Ülke içi operasyonlarımızın yanı sıra Irak’ta mağaza yatırımlarımızda yeni şubelerle devam etmeyi planlıyoruz. Irak’ın Erbil şehrinde ilk mağaza yatırımımızdan oldukça olumlu geri dönüş aldık. Erbil’de başarımız bizi yeni şube yatırımları noktasında cesaretlendirdi.”

MARKETTE REKABET SANALA TAŞINIYOR

Perakende sektöründe yoğun rekabet ortamının artık sanala taşındığına işaret eden Akçay, “Biz, mağazalarımızın tamamına yakınını sanal alışverişe entegre ettik. www.kimkapinda.com adlı sanal mağazamız ve mobil ekiplerimiz sayesinde ortalama 1 saat içinde market alışverişini tüketicinin kapısına kadar götürmeye başladık. Bu alanda ciddi bir yazılım ve organizasyon altyapısı kurduk. Fiziki mağaza yatırımı yapamadığımız bölgelere sanal mağazamızla ulaşmaya başladık. Şu an için emekleme aşamasında olan sanal mağazacılık uygulamalarımızın 5 senelik konjonktürde fiziki mağazalarla rekabet edecek bir hacme ulaşmasını bekliyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar