Haberleşme ihalelerine düzenleme

- Haberleşme Genel Müdürlüğünce yapılacak mal, hizmet ve danışmanlık hizmet alımı ve yapım işlerinde uygulanacak esaslar belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Haberleşme ihalelerine düzenleme

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak mal, hizmet ve danışmanlık hizmet alımı ve yapım işlerinde uygulanacak esaslar belirlendi.

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mal, hizmet ve danışmanlık hizmeti alımları ile yapım işleri kısımlar halinde yapılabilecek. Mal ve hizmet alımı ile yapım işleri, pazarlık ve belli istekliler arasında ihale usulleriyle gerçekleştirilebilecek. Danışmanlık hizmeti alım ihalelerinde ise belli istekliler arasında ihale usulu uygulanacak.

İhale komisyonu, biri başkan olmak üzere ikisinin ihale konusu için uzman olması şartıyla en az beş ve tek sayıda kişiden oluşacak.

Komisyonun kararı üzerine Haberleşme Genel Müdürlüğü, verilen bütün teklifleri reddederek ihaleyi iptal edebilecek. İhalenin iptal edilmesi durumunda iptal nedenleri gözden geçirilerek yeniden ihaleye çıkılabilecek. İhale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklinin üzerine bırakılacak.

İhale sonucu, kararın, yetkili kişi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç 3 gün içinde ihaleye teklif veren bütün isteklilere bildirilecek. İhale sonucunun bildiriminde, tekliflerin değerlendirmeye alınmama veya uygun bulunmama gerekçelerine de yer verilecek.

Sonucun bütün isteklilere bildiriminden itibaren 10 gün geçmedikçe sözleşme imzalanmayacak. Genel Müdürlük, şikayet başvurusunu inceleyerek 5 gün içinde sonuçlandıracak ve 3 gün içinde ilgiliye tebliğ edecek. Bu esaslar kapsamında yapılan alımlarda Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurusunda bulunulamayacak. Şikayetlerle ilgili Genel Müdürlük tarafından verilen nihai kararlar mahkemelerde dava konusu edilebilecek.

İhale edilen işler, sözleşmeye bağlanacak. Genel Müdürlükçe hazırlanacak sözleşmeler, ihale yetkisi ile yüklenici tarafından imzalanacak.

Yorumlar