GYODER'in konut kampanyası uzatıldı

- GYODER'in başlattığı konut kampanyasına başvurular yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatıldı - GYODER Başkanı Torun: - "Kampanyamıza gösterilen yoğun ilgi, faiz oranlarının ve ödeme vadesinin gayrimenkul satışlarındaki etkisini bir kere daha gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
GYODER'in konut kampanyası uzatıldı

İSTANBUL (AA) - Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) başlattığı konut kampanyasına başvurular yoğun talep üzerine 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

GYODER'den yapılan açıklamaya göre, ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlatılan "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" adlı kampanyaya 15 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek.

GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0,7'lik kredi faizi ve yüzde 20 peşinatla tüketiciye sunuluyor.

GYODER Başkanı Aziz Torun, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kampanya sayesinde ağustos ayını sektör olarak çok başarılı geçirdiklerini belirterek, imza attıkları tarihi kampanyada beklentilerinin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade etti.

Bu yoğun ilginin faiz oranlarının ve ödeme vadesinin gayrimenkul satışlarındaki etkisini bir kere daha gösterdiğine işaret eden Torun, uzun vade ve düşük faiz uygulaması ile satın alma imkanları cazip hale getirildiğinde potansiyel ilginin canlandırabildiğini gördüklerini dile getirdi.

Bir aylık süre içerisinde toplamda 2 bine yakın konut satıldığını aktaran Torun, bu satışlar sonunda toplam cironun 1 milyar 750 milyon TL'ye yaklaştığı bilgisini verdi.

Torun "Kampanyamız tarihi günler yaşadığımız bu dönemde Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olmuştur." dedi.


- "İç piyasadaki canlılığı yurt dışına da taşıyacağız"


Kampanyadan yararlanamayan vatandaşları da göz önüne alarak başvuruları 15 Ekim’e kadar uzatma kararı aldıklarını anlatan Torun, bir ayda yakaladıkları başarı grafiğinin kampanyanın ikinci etabında da artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

Torun, kampanyanın sektöre getirdiği ciddi bir maliyet olduğuna dikkati çekerek, "Bankaların faiz oranlarında indirime devam etmesi ve gayrimenkul sektörü üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi ile bu tip cazip satış kampanyaları önümüzdeki dönemlere de yaymak ve sürdürebilir kılmak mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Son dönemde Türkiye'de yaşanan olayların turizm sektörüne paralel olarak gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediğine değinen Torun, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllara oranla bireysel ve kurumsal yabancı yatırımcılar açısından ciddi bir gerileme yaşadık. Bunu telafi etmek, Türkiye'nin gelişen, büyüyen ve güvenli bir ülke olduğu algısını pekiştirmek üzere daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceğiz. Ekonomi Bakanlığının önderliğinde oluşturulan TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte GYODER olarak yurt dışında, özellikle AB ülkelerinde, Türkiye algısını güçlendirmek için çalışmalara katılacak, siyasi ve ekonomik istikrarla büyüyen huzurlu bir ülke olduğumuzu anlatacağız."

Aziz Torun, GYODER olarak ekim ayında Kuveyt, kasım ayında ise Cidde Cityscape fuarlarına katılacaklarını bildirdi.

Yorumlar