Güven Kuzu: Siirt yatırımlarla kalkınacak

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu başkanlığında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Güven Kuzu: Siirt yatırımlarla kalkınacak

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu başkanlığında gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı'nın rantabl bir şekilde kullanılması halinde ilimiz tarım sanayisine ciddi ölçüde katkı sağlayacağını düşünmekteyiz." dedi.

Kuzu, "Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında oda üyelerine çağrıda bulundu. Değerli üyelerimizi ilimiz tarım sanayisine hayat verecek ve yeniden canlanmasına vesile olacak olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programından yararlanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı'na yaptıkları başvuruya değinen Güven Kuzu, 'Yatırımlarda Devlet Yardımları' adı altında sağlanan sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi desteği ve vergi indirimi desteklerinden maksimum sürede faydalanma şartı olan 31 Aralık 2013 tarihine kadar yatırıma başlama şartının 31 Aralık 2014 tarihine ötelenmesi için Ekonomi Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduklarını kaydetti.

    Tillo ve Veysel Karani beldesinin inanç turizme kazandırılmasını yenileyerek, Mevlana şehri olan Konya ve her yıl düzenlenen etkinliklerden örnekler verdi. Başkan Güven Kuzu, "Özellikle inançlarımızın örtüştüğü değişik ülkelerinin dikkatinin Veysel Karani ve Tillo’ya çekilmesi Siirt’i bir inanç merkezi konumuna getireceği kanaatindeyiz. İnanç Turizmine örnek gösterilebilecek ve Şebi Arus etkinlikleri ile her yıl anılan Hazreti Mevlana 7 den 70 herkes tarafından takip ediliyor ve bu sayede Konya ili binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor." şeklinde konuştu.

    Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve meclis onayına sunulmasının ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar