GÜSOD Başkanı Kösereisoğlu, Avrupa'da 15 Temmuz'u anlattı

İSTANBUL (AA) - Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, Avrupa...

Google Haberlere Abone ol
GÜSOD Başkanı Kösereisoğlu, Avrupa'da 15 Temmuz'u anlattı

İSTANBUL (AA) - Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, Avrupa Güvenlik Servisleri Konfederasyonu'nun (Confederation of European Security Services-CoESS) toplantısında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir sunum yaptı.

Securitas açıklamasına göre, Türkiye özel güvenlik sektörünün en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan GÜSOD'un Yönetim Kurulu Başkanı Kösereisoğlu, CoESS'in Lizbon/Portekiz'de gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan olayları anlattı.

Avrupa özel güvenlik sektörünün üst yapılanması olan CoESS üyesi 23 federasyon/ülke temsilcilerinin katıldığı toplantıya Türkiye'yi temsilen GÜSOD Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak etti. GÜSOD Yönetim Kurulu Başkanı Kösereisoğlu, yaptığı sunum sonrası Avrupalı katılımcılar tarafından yöneltilen soruları da yanıtladı.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Kösereisoğlu, şunları kaydetti:

"GÜSOD olarak üyesi olduğumuz CoESS'deki dostlarımızla 15 Temmuz sonrası yaptığımız temaslarda konunun kendileri tarafından yeterince anlaşılmadığını gördük. Bu doğrultuda GÜSOD olarak gerçekleştirdiğimiz sunum beklenenin üzerinde ilgiyle karşılandı. Yaşananlarla ve güvenlikle ilgili pek çok soru soruldu. Türkiye'nin yaşadığı bu elim olayı, bulduğumuz ve dahil olduğumuz tüm uluslararası platformlarda paylaşmaya devam edeceğiz."

Yorumlar