Güneydoğu’nun ihracatı arttı

Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2014 yılı Ocak- Mart döneminde, 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 5,3’lük artışla toplam 2 milyar 277 milyon 819 bin dolarlık ihracatın kayda alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu’nun ihracatı arttı

Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2014 yılı Ocak- Mart döneminde, 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 5,3’lük artışla toplam 2 milyar 277 milyon 819 bin dolarlık ihracatın kayda alındığını söyledi. Çıkmaz, birliğin ihracat kayıt işlem hacminin yüzde 10,1’lik artışla 2 milyar 558 milyon 293 bin dolara yükseldiğini belirtti.

Bölge ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 59,9 pay ile ilk sırada yer aldığını dile getiren Çıkmaz, "AB Ülkeleri yüzde 16,3 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 9,6 pay ile üçüncü sırada bulunmakta. Toplam 171 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suriye, Suudi Arabistan, İtalya, ABD, Libya, Almanya, İran, İngiltere ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkeler. Ayrıca, halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, demir çelik mamulleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, dış giyim ve diğer gıda müstahzarları Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler oldu." dedi.

Gaziantep’in bu dönemde 1 milyar 625 milyon 338 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Çıkmaz, "Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2014 yılı Ocak-Mart döneminde 1 milyar 625 milyon 338 bin dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar