Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri rekora koşuyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, “Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 13,6’lık artışla 1 milyar 710 milyon 11 bin dolara yükselmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri rekora koşuyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, “Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 13,6’lık artışla 1 milyar 710 milyon 11 bin dolara yükselmiştir.” dedi. Çıkmaz, 2014 Ocak-Şubat döneminde, 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 8,6 artışla toplam 1 milyar 519 milyon 705 bin dolarlık ihracat kaydı yaptıklarını ifade etti. Aynı dönemde diğer ihracatçı birlikleri adına ise toplam 190 milyon 307 bin dolarlık ihracat kaydı alındığını belirten Çıkmaz, şu bilgileri verdi: “Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 59,6 pay ile ilk, AB ülkeleri yüzde 16 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 9,7 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 165 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İtalya, ABD, Libya, Almanya, İran, İngiltere ve Belçika, bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, demir çelik mamulleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, dış giyim ve diğer gıda müstahzarları, bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur.”

Gaziantep’in ihracattaki yeri hakkında da açıklamalarda da bulunan GAİB Başkanı Çıkmaz, “Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2014 Ocak-Şubat döneminde 1 milyar 85 milyon 809 bin dolar ihracatla Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddelerle demir ve demir dışı metaller, ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir. Gaziantep, günün 24 saati üretiyor. 2014 yılı içerisinde Gaziantepli üretici ve ihracatçılarımızın dünyada ayak basmadığı ülke kalmayacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar