Güney Koreliler, Afşin-Elbistan’a talip

Afşin-Elbistan bölgesinde bulunan ve toplam 4,5 milyar ton rezerve sahip olduğu öğrenilen linyit kömürü için Güney Kore’den temsilciler geldi. Bölgedeki linyit rezervleriyle ilgilenen Güney Koreli yetkililer, bölgede incelemelerde bulundu....

Google Haberlere Abone ol
Güney Koreliler, Afşin-Elbistan’a talip

Afşin-Elbistan bölgesinde bulunan ve toplam 4,5 milyar ton rezerve sahip olduğu öğrenilen linyit kömürü için Güney Kore’den temsilciler geldi. Bölgedeki linyit rezervleriyle ilgilenen Güney Koreli yetkililer, bölgede incelemelerde bulundu.

    Afşin-Elbistan bölgesinde 8 bin megavatlık güce sahip olacağı ifade edilen C, D ve E Termik Santralleri ile ilgili bölgeye gelen Güney Koreliler, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. İsmi açıklanmayan şirket yetkilileri, bu çerçevede Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Ahmet Yaldız’la görüştü. Güney Kore ekibine, işletmenin yapısı ve bölgedeki linyit rezervi hakkında bilgi verildi.

    Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme hakkında değerlendirme yapan AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, "Güney Kore ekibi şuanda işletmemizi ziyaret ediyor. Bölgemizde kurulacak olan uzun süredir görüşmeleri süren 2 yeni termik santral projesi var. Bu çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarla ilgili C, D ve E sektörü için görüşme yapmak üzere geldiler. Bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün bu konudan bilgisi var. Bu konuda yazılı talimatları bulunuyor. Güney Kore heyeti buradaki incelemenin ardından Ankara’da ayın 6’sında EÜAŞ yetkilileri ile bir toplantı yapacaklar." dedi.

    Yaldız, “Bizim sahayı gezip sahadaki durumu yerinde görüp bilgi alacaklar. C, D ve E sektörü ile ilgili yapılacak çalışmalarda buradaki sahanın durumunu değerlendirmek istiyorlar. Geliş amaçları bu konuyla ilgili. A ve B Santralleri ve şuandaki linyit grubuyla da ilgilenmiyorlar. Özelleştirmeyle de ilgili değil sadece C, D ve E sektörü ile ilgili fizibilite çalışmalarında bilgi amaçlı buradalar. Buradaki yatırımın toplam hacmi 12 milyar dolar olacak. İnşallah bu yatırım gerçekleşirse bölgede hem ekonomik hem istihdam hem de sosyal yönden büyük fayda getirecek. Kendileri bilgi vermek istemiyorlar. Henüz görüşme aşamasında oldukları için prensip olarak açıklama yapmak istemiyorlar. Saygıyla karşılıyoruz. Firmanın Güney Kore’’de çok büyük enerji yatırımları var." bilgisini verdi.

    Güney Kore ekibi işletme sahasında inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar