Güney Kore’den yenilenebilir enerjiye 2 milyar dolarlık yatırım kararı

Güney Kore hükümeti yenilenebilir enerji için 2 trilyon Won (yaklaşık 2 milyar dolar) değerinde projeyi açıkladı.Başkanlığını Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin yaptığı Fen ve Teknoloji Danışma Konseyi’nin bugün düzenlediği toplantıda,...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’den yenilenebilir enerjiye 2 milyar dolarlık yatırım kararı

Güney Kore hükümeti yenilenebilir enerji için 2 trilyon Won (yaklaşık 2 milyar dolar) değerinde projeyi açıkladı.

Başkanlığını Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin yaptığı Fen ve Teknoloji Danışma Konseyi’nin bugün düzenlediği toplantıda, hükümetin 2017 yılına kadar 10 bin yeni iş yeri sağlayacak temiz ve yenilenebilir enerji planı için, bütçeden 2 milyar dolar ayıracağı duyuruldu.

Bu plana uygun olarak, 2017 yılına kadar 10 bin iş yeri oluşturabilmesi için güneş enerjisi, elektrikli araba hizmetleri, ev sahiplerinin güneş enerjisi panellerini kiralama hizmeti, iş yeri ve şahıs bazında enerjiyi depolayıp daha sonra tekrar satışının yapılması, elektrikli arabaların şarj olma istasyonları gibi değişik hizmet türleri tanıtılarak müzakere edildi.

Toplantıda konuşan Ticaret Bakanlığının Enerji ve Kaynaklar Departmanı Müdürü Kim Jun-dong, hükumetin 2020 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 30 indirme planı çerçevesinde, 2017 yılı için 2 milyar dolar değerinde yenilenebilir enerji alanında altı yeni iş sahasının oluşturulacağını belirtti.

CİHAN

Yorumlar