Güney Kore'de sağlık turizmi gelişiyor

Dünyanın değişik ülkelerinden tedavi için Güney Kore’yi ziyaret edenlerin sayısı her yıl artıyor.Güney Kore Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı verilerine göre ülkeye plastik cerrahi için gelenlerin sayısı geçen seneye göre yüzde...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'de sağlık turizmi gelişiyor

Dünyanın değişik ülkelerinden tedavi için Güney Kore’yi ziyaret edenlerin sayısı her yıl artıyor.

Güney Kore Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı verilerine göre ülkeye plastik cerrahi için gelenlerin sayısı geçen seneye göre yüzde 32 oranında arttı.

Bakanlığın verilerine göre, plastik cerrahinin yanı sıra değişik tedavi hizmetlerinden yararlanmak amacıyla, bu sene Güney Kore’yi 191 ülkeden 210 binden fazla insan ziyaret etti. Tedavi görmek amacıyla Güney Kore’ye gelen ziyaretçilerden elde edilen gelirin ise bir önceki seneye göre yüzde 47 artarak yaklaşık 300 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Yabancı ziyaretçiler arasındaki listede birinci sırada 56 bin kişiyle Çinliler, ikinci sırada ise 32 bin kişiyle ABD vatandaşları yer alıyor. Onları 24 bin kişiyle Rusya vatandaşları izliyor.

Öte yandan,son zamanlar Birleşmiş Arap Emirlikleri’nden (BAE) tedavi için Kore’yi ziyaret edenlerin sayısının da artması dikkat çekti. Her sene 10 bin vatandaşına yurtdışında tedavi almaları için maddi destekte bulunan BAE’den gelenlerin kişi başı 20 bin dolar harcadığı belirtiliyor.

Sağlık hizmetlerinin ucuz ve kaliteli olduğu Güney Kore’nin, son beş sene içinde sırf tedavi için ülkeyi ziyaret eden 630 bin kişiden yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde ettiği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar