Güney Kore veTürkiye hizmet ve yatırım sahasında anlaştı

Güney Kore Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve Kore’nin yatırım ve hizmet sahasında serbest ticaret için fiili anlaşmaya vardığını açıkladı.Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, 30 Haziran –...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore veTürkiye hizmet ve yatırım sahasında anlaştı

Güney Kore Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve Kore’nin yatırım ve hizmet sahasında serbest ticaret için fiili anlaşmaya vardığını açıkladı.

Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, 30 Haziran – 4 Temmuz arasında, Seul’de 7’incisi gerçekleşen Kore-Türkiye Hizmet Sahası ve Yatırımda Serbest Ticaret Anlaşması (STA) mevzulu görüşmelerin sonucunda, fiili anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Açıklamada, Güney Kore ve Türkiye'nin geçen sene Mayıs ayında imzalanan STA’ya, uzun süredir devam eden müzakerelerin ardından, hizmet ve yatırım sahalarına ilişkin maddelerin de dâhil edileceği konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Woo Tae-hee basına, “Anlaşmanın onaylanmasının bu yılsonu ve imzalanmasının ise önümüzdeki yılın ilk yarısında gerçekleşeceği bekleniyor.” şeklinde bilgi verdi. Koreli Bakan Yardımcısı, Türkiye'nin 17 ülkeyle STA imzaladığını; ancak ilk kez bir ülke ile imzalanan STA’ya hizmet ve yatırım sahalarının da dâhil edildiğini söyledi.

Öte yandan, geçen sene imzalanan serbest ticaret anlaşmasının ardından, Türkiye ve Kore arasındaki ortak ticaret hacminin yüzde 30 artarak, yaklaşık 6 milyar dolara ulaştığı kaydedildi. İki ülkenin hizmet sektöründeki ticaret hacminin ise halihazırda yaklaşık 740 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.

CİHAN

Yorumlar