Güney Kore ve Japonya’dan Türkmenistan’a 2,5 milyar dolarlık kredi

Güney Kore İthalat İhracat Bankası (Eximbank) ile Japonya Uluslararsı İşbirliği Bankası, Türkmenistan’a Hazar Denizi kıyısında inşa edilecek kimyasal gaz tesisinin yapımı için 2,5 milyar dolar kredi verecek. Sözkonusu kredi anlaşmaları,...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore ve Japonya’dan Türkmenistan’a 2,5 milyar dolarlık kredi

Güney Kore İthalat İhracat Bankası (Eximbank) ile Japonya Uluslararsı İşbirliği Bankası, Türkmenistan’a Hazar Denizi kıyısında inşa edilecek kimyasal gaz tesisinin yapımı için 2,5 milyar dolar kredi verecek. Sözkonusu kredi anlaşmaları, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta imzalandı.

Türkmen Devlet Ajansı’nın haberine göre, Türkmenistan Dış Ekonomik İlişkiler Bankası, Japon Uluslararası İşbirliği Bankası ile 730,26 milyon dolar, Güney Kore İthalat İhracat Bankası ile 1 milyar 806 milyon dolar tutarında kredi anlaşmalarına imza attı. Kredi anlaşmasının süresi ve faizi ile ilgili bilgi verilmedi.

Hazar’ın kıyısında inşa edilecek polietilen ve polipropilen üretim tesisinin maliyeti 3,4 milyar doları bulacak. Japonya’nın Toyo Engineering ile Güney Kore’nin LG İnternational ve Hyundai Engineering şirketler konsorsiyumu tarafından inşa edilecek tesisin temeli, 22 Nisan’da Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından atılmıştı.

Her yıl 386 bin ton polietilen ve 81 bin ton polipropilen üretim kapasiteli tesiste, sözkonusu ürünlerin üretilmesi için 5 milyar metreküp doğalgaz işlenecek.

CİHAN

Yorumlar