Güney Kore şirketi Tunus’ta 70 milyon avroluk ihale aldı

Güney Kore ve dünyanın en önde gelen su arıtma şirketi GS İnima Environment S.A, Tunus’un Djerba adasında yapılması planlanan 69,4 milyon avro değerinde deniz suyu arıtma tesisi ihalesini aldı.Kore’deki ana şirket olan GS E&C’den bir yetkili,...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore şirketi Tunus’ta 70 milyon avroluk ihale aldı

Güney Kore ve dünyanın en önde gelen su arıtma şirketi GS İnima Environment S.A, Tunus’un Djerba adasında yapılması planlanan 69,4 milyon avro değerinde deniz suyu arıtma tesisi ihalesini aldı.

Kore’deki ana şirket olan GS E&C’den bir yetkili, GS İnima’nın, Tunuslu Aqualia S.A ile konsorsiyum oluşturarak ihaleyi kazandığını bildirdi.

Tunus Su Kaynak Yönetimi İşletmeleri tarafından ilan edilen ihalenin GS firmasına düşen payının yaklaşık 35 milyon avro olduğu belirtildi.

Proje çerçevesinde yapılacak olan arıtma tesisinde, 50 bin ton deniz suyunun arıtılmasıyla elde edilecek içme suyunun, Djerba adasındaki turist tesislerine gönderileceğini kaydedildi.

GS yetkilisi, önümüzdeki yıl Tunus’ta yapılması beklenilen Sfax ve Zarat su arıtma tesisleri projeleri için de ümitli olduklarını bildirdi.

CİHAN

Yorumlar