Güney Kore'nin 'en hızlı' asansörü

Mitsubishi Electric, Güney Kore'deki LCT Landmark Kulesi'ne ülkenin "en hızlı" asansörlerini monte etmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'nin 'en hızlı' asansörü
Şirket açıklamasına göre, Türkiye'de asansör sistemleri ile çok sayıda prestijli projede tercih edilen Mitsubishi Electric, dünyanın sayılı projelerinde de ilklere imza atıyor. 1993 yılında Yokohoma'daki 70 katlı bir gökdelene, en yüksek hızında bile dikine duran bir madeni paranın devrilmemesini sağlayacak asansörleri kuran Mitsubishi Electric, şimdi ise Güney Kore'nin Busan kentinde bulunan LCT Landmark Kulesi'ne ülkenin en hızlı asansörlerini monte etmeye hazırlanıyor.

2019 yılında tamamlanacak LCT Landmark Kulesi projesi kapsamında, dakikada 600 metreye çıkabilecek asansörler, yolcuları birinci kattan 100. kata 52 saniyede çıkaracak. 383,5 metrelik seyahat, Güney Kore'de bir asansörün kat edeceği en uzun mesafe olacak. Mitsubishi Electric, bu projede ultra yüksek hızlı asansörler için geliştirdiği ileri sürüş ve kontrol ekipmanı, ana aerodinamik kabin kapıları, aktif kılavuz makaralar ve çeşitli güvenlik cihazları gibi yenilikleri sayesinde üstün sürüş konforu, sessizlik ve güvenlik sağlayacak.

Mitsubishi Electric, asansörlerinde sadece yüksek hız ile değil aynı zamanda konfor, emniyet ve yüksek enerji verimliliği ile de öne çıkıyor. Mitsubishi Electric, çevre yönetimi konusundaki tutumunu ifade eden Eko Değişim (Eco Changes) ilkesi çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde olduğu gibi asansörlerin üretiminden montajına kadar her aşamada da çevreye duyarlı hareket ediyor.
Üretimde karbon ayak izinin azaltıldığı Mitsubishi Electric asansörleri, çağrı almadığında ya da binada trafik yoğunluğunun az olduğu zamanlarda kendini uyku moduna alarak kabinlerin aydınlatma ve fanlarını otomatik olarak kapatmasının yanı sıra bütün aydınlatmaların LED olarak uygulanması sayesinde de yüksek enerji tasarrufu sağlıyor.

Ayrıca son teknoloji grup kontrol sistemleri ile hem en yakın hem de en az enerji sağlayacak asansör çağrılara cevap veriyor. Bu sayede asansör trafiği etkilenmediği gibi yine enerji tasarrufu elde ediliyor.

Kabin içi yüke göre hızını belirliyor

Mitsubishi Electric tarafından icat edilen ve sadece Mitsubishi Electric asansörlerinde bulunan "Değişken Voltaj" özelliği, kabin içi yüke göre asansör hızını belirleyen bir teknoloji olarak biliniyor. Ciddi oranda enerji tasarrufu sağlayan bu ileri teknoloji opsiyonel özellik sayesinde asansörler, 10 kişilik (800 kg) bir kabinde 1-3 kişi olduğunda saniyede 1,6 metre, 4-6 kişi olduğunda saniyede 2,5 metre ve 7-10 kişi olduğunda yine saniyede 1,6 metre ile çalışabiliyor. Bu sayede hem önemli miktarda enerji tasarrufu sağlanıyor hem de trafik rahatlatılıyor.

Asansör kabini dolu olarak aşağıya inerken ya da boş olarak yukarı çıkarken, kullanılan özel bir sistem ile elektrik üretilip bina elektrik şebekesine geri verilebiliyor. Opsiyonel olarak sunulan "Regeneration" özelliği sayesinde yüzde 35'e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanırken, yılda yaklaşık olarak bin 400 kilogram karbondioksit salınımı azaltılabiliyor.

Mitsubishi Electric bütün asansör sistemlerinde, Sabit Manyetik Alanlı Dişlisiz Motor teknolojisini uygulayarak yağlamayı minimize ediyor. Bu teknoloji sayesinde motorlar küçülüyor. Böylece makine dairesi alanında hem yer hem de enerji tasarrufu sağlanıyor.

Değişken Voltaj Değişken Frekans teknolojisini icat ederek asansör tahrik sistemine uygulayan Mitsubishi Electric, bu teknolojiyi asansörlerin ana tahrik motorları ile kapı motorlarında da kullanıyor. Sonuç olarak gürültü ve sarsıntıyı minimuma indirerek, yüksek kaliteli, konforlu ve sessiz bir yolculuk sağlıyor.

Yorumlar