Güney Kore dış yatırımları ilk çeyrekte azaldı

Güney Kore Maliye Bakanlığı’ndan derlenen raporda 2014 yılı ilk çeyreğinde dış yatırımların azaldığı bildirildi.Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı raporda, ülkenin Ocak-Mart döneminde yurtdışı direkt yatırımlarının yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore dış yatırımları ilk çeyrekte azaldı

Güney Kore Maliye Bakanlığı’ndan derlenen raporda 2014 yılı ilk çeyreğinde dış yatırımların azaldığı bildirildi.

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı raporda, ülkenin Ocak-Mart döneminde yurtdışı direkt yatırımlarının yaklaşık 7 milyar dolar olduğu açıklandı. Bunun, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 0,2 az olduğu belirtildi.

Yatırımlardaki düşüşün sebebinin ABD'nin gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine yatırım yapmakta isteksiz davrandığı ve bununla ortaya çıkan pazardaki belirsizliklerin yatırımcılara caydırıcı rol oynadığı kaydedildi.

Öte yandan, Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bütün olumsuzluklara rağmen, dış yatırımların bu sene geçen yıla göre “az da olsa” artacağı belirtildi.

Bölgelere göre, Güney Kore'nin yatırımlarında Orta Doğu’da yüzde 58,2 ve Avrupa’da yüzde 24,9 düşüş gözlenirken, Asya ve Kuzey Amerika’da ise sırasıyla yüzde 4,7 ve yüzde 49,4 artış olduğu belirtildi.

CİHAN

Yorumlar