Güney Afrika'da platin firmaları ve sendika anlaştı

Güney Afrika'da platin madenlerinde 5 aydır devam eden grevleri sona erdirmek için firmaların ve sendikanın anlaştığı bildirildi. İş bırakma eylemlerinin devam ettiği Impala Platinum sözcüsü Johan Theron, ücrette anlaştıklarını, "süre...

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'da platin firmaları ve sendika anlaştı

Güney Afrika'da platin madenlerinde 5 aydır devam eden grevleri sona erdirmek için firmaların ve sendikanın anlaştığı bildirildi. İş bırakma eylemlerinin devam ettiği Impala Platinum sözcüsü Johan Theron, ücrette anlaştıklarını, "süre ve ek iyileştirmeler" konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Theron bugün Johannesburg'da yaptığı açıklamada," Sendika, ücret artışı teklifimize Pazartesi cevap verdi. Bu hafta bütün firmalarla görüşerek grevleri sonlandıracağız" dedi.

70 bin platin işçisini temsil eden Güney Afrika Maden ve İnşaat İşçileri Sendikası (AMCU), en düşük madenci için 12 bin 500 Rand (1160 dolar) ücret talebinde ısrar ediyor.

Dünyanın en büyük platin üreticisi olan Güney Afrika'da Impala, Anglo American Platinum ve Lonmin madenlerinde 23 Ocak'tan beri grevler devam ediyor. Firmalar en düşük ücretlilere ilk 2 yılda bin Rand, 3. yılda ise 950 Rand artış teklif ediyorlar.

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI GREVLERİN DEVAM ETMESİ İÇİN AMCU'YA PARA VERİYOR

Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) Partisi'nin radikal söylemleri ile bilinen lideri Julius Malema, AMCU'ya grevleri devam ettirmesi için 100 bin Rand (9200 Dolar) para verdiğini açıkladı. Madenlerin kamulaştırılması isteyen Malema, işçilerin 'hak ettiği' ücreti alana kadar eylemlerini sürdürmesini istiyor.

CİHAN

Yorumlar