Gülay: Turizmciler olmadan EXPO’nun bir tarafı eksik kalır

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, turizmciler olmadan EXPO’nun bir tarafının eksik kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gülay: Turizmciler olmadan EXPO’nun bir tarafı eksik kalır

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, turizmciler olmadan EXPO’nun bir tarafının eksik kalacağını söyledi. Gülay, Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman’ı ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya’nın şehrin 50 yıllık geleceğiyle ilgili bir proje olduğunu belirterek, “Bizim hedefimiz. 8 milyon misafiri EXPO 2016 Antalya’ya getirebilmek ancak bu turistleri turizmciler getirecek, konaklatacak, misafir edecek. Bunun için turizmcilerle ortak hareket etmemiz, onların 30 yıllık bilgi ve birikimlerinden yararlanmamız gerekiyor.” dedi.

EXPO 2016 Antalya’da bir yönetim kurulu, konsey ve genel sekreterlik bulunduğunu, işlerin bu mekanizmalar tarafından yürütüldüğünü belirten Genel Sekreter Gülay, bütün şehir halkının bu işe sahip çıkması, taşın altına elini koyması gerektiğini savundu. Gülay, “Turizmciler bu yapının vazgeçilmezi. Turizmcisiz bir EXPO’nun bir tarafı eksik kalır. Hedeflerimize ulaşmamız ve başarılı bir EXPO geçirebilmemiz için turizmcilerle elbirliği içinde çalışmamız gerekir.” diye konuştu.

EXPO’nun Antalya için çok önemli bir proje olduğunu belirten Hacısüleyman da turizmcilerin işin içinde olmadığı yönünde bir algı bulunduğunu, düzenlenecek toplantıyla bunun ortadan kalkacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar